06-08-08

Familie te koop

Aanbod:

Een paar zussen en een schoonzus. Een vader en een schoonvader.
Staat: tweedehands met hier en daar zware gebruiksschade
Prijs: overeen te komen
Af te halen in regio Antwerpen

Soms denk ik wat voor een klote familie heb ik toch. Vrienden kies je met familie zit je voor een leven opgescheept. Als ik kijk hoe mensen in mijn omgeving toch een leuke familie heb dan denk ik fuck wat heb ik weer pech. Waar was ik toen ze de "goede leuke families" aan het uitdelen was. Het ligt misschien ook wel aan mij hoor. Misschien wil ik wel te veel, spiegel ik me te veel aan andere maar toch een mens mag dromen niet?
Ik kan/wil niet beschrijven wat voor shit zaken er de laatste jaren maar blijven komen. De kuren van de een is nog niet over en de andere beginnen. Soms wil ik wel ontsnappen aan deze wereld en verhuizen naar "Ver Ver Ver Weg Land" maar dat zou weglopen zijn van de problemen en tja dat is niet iets wat ik graag doe.

Tip aan mijn familie, gewoon leven niet bekakt of jaloers worden en fucking voed men schoonzus op een normale manier op. Het leven is al kort genoeg gewoon van deze rit genieten is de boodschap.

21:14 Gepost door Kobe in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: familie |  Facebook |

31-07-08

De warmste dag

De kranten het nieuws ... overal hoor je dat vandaag 31/07/2008 de warmste dag van het jaar gaat worden. Voor vele onder ons is dat een zege. Lekker aan het zwembad of de zee, in de tuin of op een terrasje met een frisse pint.
Waar ben ik ?
Yep ik ben een sukkel die aan het werk is, of beter gezegd een poging doet om iets nuttig uit te steken tijdens de werkuren.
Lukt het ?
Eigenlijk niet het is gewoon veel te warm aan het worden. De airco hoor ik vele dan denken? Maar die blijft af, gewoon omdat ik er niet tegen kan ... Mijn sinusjes gaan dan zwaar in protest en tja dan moet ik kiezen tussen drugged up with airco of clean zonder airco. Die keuze is mij snel gemaakt hoor. Het gaat zonder pillekes worden. Het alcohol niveau is nog een beke te hoog om zware pijnstillers te gaan nemen.

Ach straks om 5 uur zit de werkdag er op en dan gaat ondergetekende met zijn luie kont in het zwembad hangen, thuis in mijn eigen tuin.

Iedereen die vandaag ook moet werken veel sterkte, you are not alone

12:27 Gepost door Kobe in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: hot |  Facebook |

24-07-08

Back From NY

En het is weeral over se... de 6 dagen die ik in totaal ben weggeweest zijn voorbij gedaan en daarmee staat deze dappere man terug met zijn voetjes op de grond.

Hoe was NY?
Wel tja ik ben aan die stad bij het eerste bezoek mijn hart al verloren, de tweede keer is de liefde bevestigd. Veel mensen zullen zich afvragen waarom maar tja op liefdes vragen kan je niet altijd een goed antwoord geven, het is veelal een gevoel.
In ieder geval is NY een stad van you love it or hate it.... iedereen die er geweest is zal deze mening wel delen. Bij het toekomen in NY voel je de energie die door de straten vloeit. Niemand bekijkt je omdat je een andere taal spreekt of er anders uit ziet. Trouwens wat is anders uitzien in the big apple? Iedereen is anders en toch normaal in deze stad.
Wat hebben we daar uitgestoken?
Wel al wat trekpleisters zijn waar alle toeristen naar toe gaan hebben we links laten liggen. Met op uitzondering van Times Square, want dat moet je gewoon gevoelt geproeft hebben.
Elke dag hebben we een ander wijk aangedaan en in veel wijken waren we als een van de weinige blanken die er rond liepen. Het gekke is dan dat ze nog aan jou de weg komen vragen. Het enige plekje wat me slecht bekomen is was Harlem waar we door 3 drugsverslaafde lastige werden gevallen en we 25 dollar verloren zijn om er vanaf te raken.
Openbaar vervoer daar is gewoon zalig, we spreken hier over mobiliteitsproblemen wel de bijna 10 miljoen mensen die er wonen verplaatsen zich vrij vlot via metro bus en taxi. Waarde ministers ga even daar kijken. Waarom werkt het daar wel en hier niet. Ok het is niet helemaal te vergeljken maar toch een afgeleide zou hier veel problemen kunnen oplossen.
Buiten metro was alles voetwerk... ik heb in de 4 dagen dat we daar effectief waren een pak kilometers te voet afgelegd. En dat is de manier om NY ook te bezoeken denk ik. Je kan meer genieten van alles wat om je gebeurt de geur van deze stad opnemen, je voelt het leven daar, dit heb je volgens mij niet op een hop on bus. Maar tja ieder zijn ding zekers.
Nachtleven en eten?
Wel ik heb 2 keer met een kater rond gelopen... Tja de mochitos van

Cleopatra's Needle moesten maar niet zo lekker zijn geweest.
Dit was de club waar we 2 avonden gezeten en genoten hebben van Jazz. Voor mensen die er van houden is dat een van de plekken die je zeker moet aandoen. Het is wel helemaal in Upper West Side maar het is de moeite. De eerste keer was een open podium. En mensen wat ik daar heb gehoord is wel wat van een andere kwaliteit van de onze 10 om te zien. De 2de keer was het een optreden van Champain Fulton en nog een paar andere muzikanten. Kippevel momenten hoor. Had ik maar de gave om muziek te kunnen maken waar niet iedereen en alles gaat van lopen. Op vlak van het eten is er voor ieders wat wils... Thais, Sushi Italiaans en natuurlijk ook burger king en de Mac he ... Die twee laatste waren meer om bescherm laagjes te leggen onder en over de alcohol.

In ieder geval still love NY en ik ga zeker nog terug om nog wat te kunnen genieten van de stad van mijn hart.

 

17:06 Gepost door Kobe in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: ny |  Facebook |

14-07-08

New York New York

Nog wel geteld 20 uur en ik stap op de vlieger naar "The Big Apple". Yep de stad waar ik men hard verloren heb ga ik voor de 2de keer bezoeken. 

Het zal de eerste keer zijn in bijna 3 jaar dat ik vrouw en kind voor 5 dagen verlaat. Dat gaat pijnlijk zijn. Lezers met kids zullen deze pijn wel verstaan veronderstel ik. 5 dagen zonder de nodige dikke knuffels en kusjes van het aller liefste wezen dat op deze kleine aardkloet rond loopt. 5 dagen zonder waarom papa ... zonder verhaaltjes lezen ... zonder die vragende hel blauwe oogjes ... die sappige lach.....

 Het was een verscheurende keuze hoor maar zeg nu zelf. Morgen belt een vriend en stel je voor om op zijn koste naar de stad/land van je dromen te gaan... wat doe je?

De schuldgevoelens zal ik in dit geval wel moeten afkopen met de nodige geschenkjes voor de 2 vrouwtjes die ik thuis laat. Al geluk dat Mister Visa met mij mee de grote plas over steekt.

Voor ik het weet zal weer thuis zijn en de wereld blijft door draaien hoor... of we het nu willen of niet.

12:27 Gepost door Kobe in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: new york |  Facebook |

08-07-08

Turkije

Een paar dagen terug van Side Turkije. 

Voor ons was dit een redelijk goede vakantie. Redelijk goed? Yep nothing is perfect. Het begon eigenlijk slecht vermits we 3 dagen voor vertrek te horen kregen dat het hotel van onze keuze vol zat. Wel raar want we hadden de reis al begin dit jaar vast gegelegd. Maar tja het is wat het is dus wij naar het alternatief dat ze ons aanboden. En ik moet zeggen ik heb er geen spijt van hoor. Hotel was bijna tip top in orde. De stenen rond het zwembad waren gevaarlijk glad de airco werd centraal geregeld. Maar tja het is vakantie dus who cares. Ik ben niet iemand die over alles gaat zagen want dan kon ik net zo goed thuis blijven.
Temperatuur in Side? bwa zo rond 11 uur was het al rond de 40 graden in de schaduw. En dat was net te veel van het goede. Het was sleep sleep naar het zwembad sleep sleep naar de kamer. Maar ook dat tja who cares you are on holliday. Dochter lief had er meer last van dan ons en dat was spijtig. Ze had ook heimwee. Naar wat? tja school haar eigen bedje de poes al de dingens van thuis dus. Wat ons tot de conclusie brengt dat ze een huismusje is ;-) Ze vond het wel leuk hoor maar toch ... en ik begrijp dat wel hoor ... Het is een les voor de volgende vakantie dat we wat meer moeten voorbereiden met haar ... misschien is het ook maar een fase we zullen wel zien.
Zijn we iets gaan bezichtigen? Wel tja 2 keer hebben we een taxi genomen naar de stadjes in de buurt. 1 keer voor een markt en de stad zelf de tweede keer wilde we gewoon marktje doen maar toch zijn we nog in Side zelf terecht gekomen. Side is een mooie stad maar commercie ten top.

De turken zelf? In het algemeen vriendelijke mensen. Maar tja je bent geld voor hun en dat merk je wel. Ik verschoot wel dat naar mijn inzien die mensen in vele vlakken moderner zijn dan de turkse bevolking hier. Het is misschien dat de natuurlijke evolutie die een maatschappij ondergaat daar gewoon sneller gaat. Hier worden deze mensen veel in een hoekje gezet en tja dan is het beke normaal dat je terug gaat vallen op iets dat je kent. Wat op zich zeer spijtig is maar tja dat is onze eigen domme dikke fout.

De russen? Daar hadden we schrik voor. Al veel verhalen gelezen en ze waren niet positief te noemen. Ook hier geen problemen mee gehad. Er waren heel veel russen maar het waren gewoon gezinnen zoals iedereen. Zelfs tijdens EK 2008 dat daar natuurlijk op groot scherm werd uitgezonden niets van gemerkt. Wat mij tot het besluit brengt dat mijn toeristen hate list de volgende ranking heeft.

1. Toeristen England
2. Toeristen uit Nederland
3. Toeringen uit Duitsland
4. Touristen uit Rusland

De engelsen staan  gewoon aan de leiding. De rest valt eigenlijk mee zolang ze niet te met te veel zijn (vooral nederlanders) en in familieverband.

Ach tja mijn score van de reis is een 7.5/10 en ik zou Turkije aan iedereen aanraden.
Volgend jaar? Weet eigenlijk niet. Vermits we zwaar gaan verbouwen is de kans dat er een dure reis in zit zeer beperkt (of ik moet de lotto winnen). Maar we denken aan iets te huren in het zuiden van Frankrijk. Tips zijn altijd welkom ;-)

  

11:46 Gepost door Kobe in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: reis |  Facebook |

Terug voor even

Hehe,

 Het is lang geleden dat ik hier nog een post gedaan heb.  Why? Wel een samenloop van omstandigheden. Eigenlijk niet echt zin in combinatie met te veel werk en vakantie. De geen zin hing eigelijk samen met te veel werk. En tja vakantie is weg van de digitale wereld ;-)

Waarom nu terug. De zin is er terug, nog altijd veel werk maar fuck it ;-) De vakantie die komt er terug aan ... Jaja na 10 dagen in het wonder mooie Side gezeten te hebben vertrek ik op 15/08 voor 4 dagen naar NY. Effe city trippen.

 

11:19 Gepost door Kobe in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: back |  Facebook |

18-05-08

Wat een week

Brrr wat een week hebben we achter de rug.

Vorig weekend was gewoon zalig. Zaterdag BBQ met de buren was wel gezellig.
Zondag was het vroeg en pijnlijk vermits we met 3 man 7 flessen witte wijn hadden leeg gekregen. Pijnlijk omdat ik niet rustig kon bekomen maar nor de voetbal ging.  Neen geen mega fan maar gewoon met een collega wat voor de fun. Antwerp Lierse 3-0, bloed heet eerste lichte zonneslag. ;-)
Maandag wat thuis gebleven met familie... weet ge wel de zondag beke compenseren. Dinsdag was een gewone werkdag waar het mij al duidelijk was dat mijne baas niet lang meer mijne baas ging zijn.
Woensdag was ik in Nederland en de volledige uitleg gekregen van hem zelf... mijn analyse is dat iemand messen in zijn rug gestoken hebben. Onterecht vind ik het zelf niet maar niet de manier waarop het nu nog maar eens gebeurt. Zeker de timing is gewoon slecht ... die man zit in een scheiding een vechtscheiding.
We overleven dit wel en hij ook ..... vrijdag was de douche dan compleet de door de raad van bestuur aangestelde vervanger is de persoon die de messen zelf geplaatst heeft en andere mensen ingeschakeld heeft om dit meer maals te doen.

Nu wij van operations zijn hetmet die beslissing niet eens. Een zwakke man vervangen door een nog zwakkere... lijkt ons niet slim komt er nog eens bij dat de vervanger op zijn eigen afdeling al problemen genoeg heeft om dit er dan nog eens bij te nemen. Het is iemand die ik niet vertrouw waar ik wel mee kan samenwerken omdat het moet maar neen niet als baas kan hebben. En mondig als we zijn heeft de raad van bestuur het geweten. Via verschillende leden hebben wij ons ongenoegen laten blijken en volgens mij hebben ze nu een probleem. De officiele communicatie die vrijdag verzoden zou worden naar het gehele bedrijf is nog altijd niet verzonden.... en dat is een teken aan de wand... onze reactie hadden ze niet verwacht ze zijn zwaar geschrokken.
Ben van mening dat we er niets meer aan kunnen doen maar ik denk wel dat ze de gevolgen zullen moeten dragen....

Tijdens vrijdag avond wel leuk nieuws gehoord.... mijne beste vriend betaald mij reisje NY ... hij moet nog wat kosten maken ;-) dus in juli ga ik nog effe 4 dagen naar the big apple .... wiiiiiiiiiiiiii

Tis weer een lange ... maar had deze week niet veel goesting om iets te typen... en geen goesting is geen tekst.
En nu bed in se binnen 6 uur gaat de bio wekker van 94 cm af :-)

 

00:57 Gepost door Kobe in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: week |  Facebook |

07-05-08

Exaam Part 2

Net het foute ITIL 2 exaam opnieuw gedaan. En bij deze wil ik even melden dat ik 87% als score heb :-)

 Niet dat het mij een worst kan schelen maar het staat toch mooi op de CV nietwaar?

 

16:21 Gepost door Kobe in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: exaam |  Facebook |

Zomerste temperaturen

Het is weer zo ver de zon is in het land. De temperatuur gaat sky high.
En dit heeft een positief effect op alles en iedereen.  Je moet eens kijken hoe gelukkig de mensen zijn.  Iedereen kan terug lachen komt terug buiten terrasjes gevuld enzo enzo. De bloemen terug in bloei de bomen krijgen terug hun groen pels aangemeten de natuur in al zijn schoonheid.
Zomerse temperaturen wil ook zeggen BBQ time. De geuren die je nu vanuit elke tuin tegemoet komen zijn gewoon mega zalig.
En wil natuurlijk ook zeggen dat de rokjes terug uit die kasten komen en tja mijn zwak mannelijk vlees kan daar wel van genieten. Sorry dames maar tja kan er niet veel aan doen dat ik van het vrouwelijk schoon wil genieten ....
De zwembaden beginnen ook boven te komen. Het is nog wel wat vroeg in het jaar maar ik heb er toch al 2 gespot in mijn buurt. Om er zeker van te zijn dat we dit jaar ook kunnen genieten van de verkoeling die water kan brengen heeft ondergetekende er ook eentje gekocht ;-) Wel onder het motto dat het voor dochter lief is... maar tja dat wil niet zeggen dat ik er zelf ook niet eens mijn verit lijf in mag gaan verkoelen.

Last but not least zomerse temperaturen wil ook zeggen eindelijk terug in het adamspakje in bed duiken. Geen last meer van t-shirts die niet altijd het slaapgedrag volgen. Nope gewoon slapen op in het pakje waar wij allemaal op de wereld mee zijn gekomen ...

I just love it all

Natuurlijk gaan we als deze temperaturen nog even aanblijven beginnen te klagen en zagen dat het te warm is.  Het is ook nooit goed voor de mensheid

09:10 Gepost door Kobe in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: leven |  Facebook |

01-05-08

Back to school

Net 3 dagen training gehad de training had de mooie naam  "ITIL V2 foundation".
Eigenlijk wel grappig back to school maar wel op een relax tempo.  Van tijd tot tijd een koffietje een een sigje. Gaat eten op de middag. En tja op het einde ook een exaam. 
Voorbereiding? Wel nog eens door de slides gaan aantekeningen checken en een paar proef exaams maken om te zien dat ik de 26/40 toch tenminste kan halen.

Woensdag middag was het dan zo ver. Het moment der waarheid was aangebroken.  Mijn naam werd afgeroepen en ik kon plaatsnemen voor een scherm.  De bediende van het exaamcentrum had voor mij de exaam software al opgestart en ik kon vertrekken.  Max tijd 60 minuten doelstelling tenminste 26 vragen correct beantwoorden.  Na de verplichte testvraagjes om de software te leren kennen kreeg ik mijn eerste vraag.  Hmmmz dit hebben we niet gezien? Ach effe gokken dus, en zo heb ik dus geprobeerd 40 vragen te beredeneren naar de stof die we behandeld hadden. Ik had het gevoel dat ik bijna 3 dagen aan het slapen was geweest. Je weet wel zo een exaam waar je het hele jaar niet voor in de les bent geweest.
Resultaat? 58% 23 vragen correct.  Teleurstelling een rotgevoel een buis een dikke fles een zeer dure kostelijk fles van 1500 euro.  Oke ik moet dat niet zelf betalen maar mijn gevoel van eigenwaarde was in 60 minuten compleet naar de maan geholpen. Het was al meer dan 10 jaar geleden dat ik zo uit een exaam ben buiten gekomen.....
Ik was me al aan het voorbereiden op de mooie evaluatie te maken over de opleiding...   want ik had niet geslapen in de les ik had zelfs mooi elke avond even de stof over lopen....
De opleider komt me tegemoed en hoe wast... tja buisje he 58 %. Dat vond hij eigenlijk niet slecht?  Waar heeft die brave man het over? ik moet 64% halen om te slagen en 58% is volgens mijn wiskundige berekening nog altijd 6% verschil. Kijk hem aan met een blik van een gefaalde man. Ha kreeg ik als antwoord je hebt een fout exaam gekregen... Je hebt het exaam voor ITIL V3 gedaan en tja zonder daar ook maar kennis van te hebben heb je het net niet gehaald. De vergelijking van een taalopleiding waarbij je na het eerste jaar het exaam van het laatste jaar kreeg was zijn antwoord. Je gaat de basis wel snappen maar je kan niet alles... Dit wil zeggen dat je de basis mooi in je hebt. 

What verkeerde exaam... ik werd overvallen met verschillende gevoelens. Het eeste was opluchting van oef ik had toch niet geslapen toch niet gefaalt. Het tweede was een gevoel van hoe durven ze mij deze stress aan te doen. Ik van wat nu? Wel ik mag volgende week het juiste exaam terug op nieuw gaan doen.

Hopen dat ik er dan wel door ben ;-)

15:02 Gepost door Kobe in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: angst |  Facebook |

27-04-08

Plopsalands Hasselt [jongens en wetenschap]

Vandaag naar Plopsaland Indoor te Hasselt getrokken. Jaja ik weet het wel het was veel te mooi weer maar we hadden kaartjes in Droomland gekocht en dat was dus voor vandaag.
Plopsaland tja een hoogdag voor de commercie maar mijn Pinsesje vond het leuk... de pretlichtjes in de oogjes van zo een klein meisje is gewoon niet te betalen en daar doen we het voor ;-)  Hoewel ze nog voor veel zaken veel te klein was vond zij het een leuke dag.

Man man man wat ik daar gezien heb wilt ge echt niet weten. Plopsaland kon je als wetenschappelijke speeltuin beschouwen. Ik kan nu met een bijna vaststaande zekerheid zeggen dat we in Belgie een hele generatie dikke kinderen aan het kweken zijn :-( De tweede vaststelling volgt als resultaat op de eerste vaststelling dikke kinderen hebben voor 70% van den tijd dikke ouders. 
Even voor alle duidelijkheid dik is niet iemand die goed in haar/zijn vel zit maar waar het vel/vet de bovenhand genomen hebben. We hoeven niet allemaal anorexia kinderen te hebben maar dit was er gewoon over.  Dikke kinderen met dikke ouders die gezellig aan het smullen zijn vettige hamburgers met nadien nog een ijsje en nog een suikerspin of van die andere troep en dat dan gezellig doorslikken met een cola. Volgens mij staan fruit en groeten niet veel op tafel bij deze mensen.  De kinderen kunnen er niet aan doen maar die ouders zouden er voor gestraft moeten worden. En nu wil ik niemand horen zeggen over dat eten duur is want ook had deze groep de meest fancy gsm toestellekes en leuke digitale camera's (wat geen basis behoefte is)

Ben ik dan het ideaal? Neen hoor ik heb ook een paar kilokes te veel maar niet te... en ik eet wel fruit en groenten en doe aan beweging.  Mijn princesje dan?  Neen geen cola of andere suiker troep maar wel water of een sapje .... een koekje mag ook wel zelfs een snoepje maar fruit en groenten staan elke dag op tafel ....

Nog even een andere mededeling... hier in het wonder mooie plekje waar ik in antwerpen woon is de kikker paar periode begonnen ... man man man de komende 3 weken kunnen we elke avond genieten van het concert dat deze beestjes geven.... en als ik op het geluid mag afgaan is het er elke avond koekenbak (hihi)

20:52 Gepost door Kobe in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: wetenschap |  Facebook |

25-04-08

Party

Gisteren was het BBQ op het werk. Eens per jaar komen alle winkelmanagers bij een om een dagje Team Building en daar worden wij als hoofdkantoor tijdens de avond ook bij gevraagd... onder het mom van binden met mensen weet ge wel...
Dit jaar was het een BBQ dus.... Lekker gezellig eigenlijk.... vermits ik nog wat moest werken (lees het geschikte moment om wat systemen te herstarten wegens iedereen aan de BBQ) had ik maar een late entree... maar speelt gene rol. Ik heb eigenlijk lak aan die opgedwongen zaken. Nadien hadden wij met een paar nog het mooie idee om naar Leuven af te zakken waar de CD van Madonna als eerst in Belgie verkocht ging worden, met nen hele party rond en weet ik veel wat. Zo verantwoordelijk als ik ben was ik BOB.  Gezellig met G,D,K en de aller liefste F de wagen in richting Leuven... Ik kan je al vertellen dat de eerste 3 genoemde mensen al lekker in de wind waren door het rijkelijk vloeien van wijn en bier tijdens de BBQ. Het Leuven verhaal was wel leuk ... maar ook daar heeft de alcohol nog rijkelijk aan het vloeien geweest. Neen neen niet voor mij :-( ik heb me flink gehouden en maar 2 pintjes gedronken, van de in totaal 2 meter bier en de nodige glazen bubbels. Gevolg van dit al was dat G,D,K compleet dicht waren ... dus de achterbank was gevuld met een bende zatlappen. Gezellig hoor.. de nodige waarheden komen naar boven, de leuke grappige opmerkingen en het af en toe stilvallen van het alles had wel een grappig iets. F en ik hebben mega gelachen.
Na het afdroppen van D voor zijn deur (belofte aan de vrouw die we dus altijd nakomen) kwamen we aan op onze bedrijfsparking. Vermits F en ik nog bloednuchter waren was het rijden voor ons geen probleem ... maar hoe K en vooral G thuis geraakt zijn is mij een raadsel.  En ja thuis zijn ze geraakt want alle 2 zijn nu al aanwezig... Yep aanwezig is de beste omschrijving want er hang nog altijd een alcohol walm rond hun... :-)
Van al dit geparty was het dus zo dat ik ondergetekende maar om 2 uur mijn nestje in lag.  Mooi voorverwarmt door moeder de vriending (neen neen geen vrouw want niet getrouwd) was het dus een korte nacht... en dat heb ik vanmorgen al mogen ondervinden... na de verplichte ochtend douche vond ik het nodig om mijn kleine teen tegen de muur te stompen met het nodige bloed en pijn als extratje om men dag al goed te starten.

Damm ben ik ook nog tot de vaststelling gekomen dat ik echt wel een zwak heb voor vrouwelijk schoon (kijken en genieten wel he ... aankomen mag niet meer)... gisteren liepen er echt wel njummie hosteskes rond, dan nog met F op stap (rrrrr dat is een mega vrouwke) en vanmorgen kwam ik nog de aller mooiste juf toen ik dochterlief op school af gezet had. Man man man wat kan het leven toch mooi zijn ;-) nu vooral de zon weer in het land is ....

10:37 Gepost door Kobe in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: stappen |  Facebook |

22-04-08

Kan de slaap niet vatten

Laatste dagen lig ik in bed te woelen en kan ik de slaap niet vatten.  Pijnlijke zaak hoor vermits ongeacht hoe laat ik dan toch in slaap val die wekker afloopt om 7 uur. Na 4 dagen veel te weinig slaap voel ik me k*t. (sorry ik werk voor een nederlands bedrijf en de openheid begint over te waaien)
Wat wel zo is dat ik op dit moment mega scherp sta. In alle opzichten zowel negatief als positief. Negatief is dat ik kort reageer op domme mensen wat eigenlijk niet mijn ding is mo swat. Positief is dat ik hoewel ik me k*t voel toch het gevoel heb dat ik de wereld aan kan. Men hersentjes zijn in overdrive... en hier zit dus ook de rede van het slechte slapen.
Ik ben bezig aan een nogal belangrijk project (volgens bepaalde mensen toch...) doordat het zo wat door mijn strot gestompt is (zie vorige post) en de tijd die ik krijg om zaken op te leveren compleet niet realistisch is kan ik het niet van me afzetten. Als ik het zo doen wat dan ... welke impact heeft die aanpassing op de huidige omgeving, etc etc.

Nog ander nadeel is dat ik door mijn afwezigheid (fysiek ben ik wel maar mentaal ben ik aan het werken) in huiselijke kring niet veel punten scoor en de foute dingens dan zeg ... wat dan weer zwaar negatief is ....

Al bij al zal ik blij zijn dat het juni is want aan dit tempo blijf ik niet langer rechtstaan.

 

14:40 Gepost door Kobe in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: sleep |  Facebook |

16-04-08

Waarom luistert er niemand

Even mijn frustraties wegschrijven.  Dus als je niet alles kan volgen is omdat je niet alle achtergrond info hebt. Maar ik wil het ei even leggen.

 Ik ben vanuit de ICT afdeling van mijn bedrijf verantwoordelijk voor de technische invulling van een project.  Na 2 meetings met het project team had ik het gevoel dat de eerst volgende meeting alles scherp zou gesteld worden zodat we er een klap konden op geven. Helaas was dat buiten mijn goede vriend K gerekend. De dat voor de meeting krijg ik een telefoontje ... of ik niet in 1 trek een technische meeting wil houden met een leverancier... de data steekt in mijne mailbox.... even toch eerst lezen K... Lees ik het docje blijkt dit al een basis offerte te zijn. Hmmz we zijn volgens mij een paar stappen overgeslagen... en wat staat er in die eerste lijn van die leverancier... "De projectfases zijn onduidelijk" ... Ring Ring Ring de telefoon gaat weer ... ha mijn beste vriend K. weer of ik alles had begrepen en ik even iets kon beslissen... Sorry K ik ga niet akkoord met de gang van zaken.. je vraagt mijn raad en je stelt me nu al voor een feit waarbij er technische belangen zijn... waar ik geen keuze nog vrijheid meer in heb om het beste voor bedrijf te kiezen. Wat denk je K heeft er geen oren naar want het is een mega leverancier en bla bla bla....
Ontevrede als ik ben stap ik naar mijne boss met de mededeling met alle chinezen maar niet met den deze... ik verbrand mijn vingers niet aan zo iets... ik kan voldoende technische rim ram boven halen om heel zijn project onder uit te halen maar niemand wil er naar luisteren.... :-(
Deze week telefoon van een lid van de Raad van Bestuur.... en wat denk je project moet door gaan.... Dus voor de zo veelste keer moet ik slikken en dat gaat me niet.  Zeker niet als je weet dat ik over alle voorgaande projecten al ver van voordien had aangegeven dat gaat niet werken, we mogen dit niet doen. Dat ik rommel ...
Niemand luistert alleen verwacht iedereen wel dat wij nadien de rommel gaan fixen zodat het toch een beetje werkt .... een beetje maar wat van rommel kan je niet iets goed maken.  En de kostprijs is mega hoog geworden maar ook dat wil niemand blijkbaar zien...

Frustraties gewoon dus want ik vraag me altijd af waarom een bedrijf een goede ICT afdeling heeft maar elk advies naast zich neer legt omdat de leveranciers hemel en aarde beloven... maar bitter weinig opleveren...
Ik doe men job graag omdat ik weet waarover ik het heb en het 99% van den tijd bij het rechte einde heb. Het pijn dat mijn raad gewoon niet mee telt hoewel ik keer op keer gelijk heb...
mijn professionele eer doen ze elke keer pijn ...

Over K ga ik men boekje niet meer open trekken alleen krijgt die de wind van voor van mij en ik weiger nog met hem een project te doen... die krijgt zijn bak nog vol den dikke eikel

21:34 Gepost door Kobe in Algemeen | Permalink | Commentaren (4) | Tags: werk |  Facebook |

14-04-08

Darwin terug naar af?

Onderwijzers wijzen Darwin af

Toekomstige onderwijzers in België zijn terughoudend als het gaat om het doceren van de evolutietheorie van Darwin. Ze verkiezen, uit religieuze overwegingen, door te geven dat de oorsprong van het universum en van de mensheid door een hogere macht geleid zijn.

Vooral toekomstige onderwijzers biologie die moslim zijn en stagiairs afkomstig uit Marokko zouden in dat geval zitten. Bepaalde schooldirecties en de bevoegde ministers in het zuiden van België, Christian Dupont en Marie-Dominique Simonet, zijn bezorgd over de evolutie. Ze benadrukken de rol van inspecteurs om na te gaan of de onderwijsprogramma's gevolgd worden.

Er is 138.000 euro uitgetrokken voor een studie naar de omvang van het fenomeen is een zestigtal scholen. De ULB zal de studie uitvoeren. (belga/tdb)

Bovenstaande bericht stond in "De Morgen"

Dit maakt me dus boos. Ik kan niet geloven dat scholen achter dit soort onzin staan dat ze dit toelaten? Ik kan me voorstellen dat je persoonlijk een ander idee hebt. De wereld waar we in leven staat het je vrij om over alles een eigen idee te hebben. Maar dat men in scholen dit durft te verkondigen neen dat kan er niet in...

Grbml boos pissed

 

21:36 Gepost door Kobe in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: boos |  Facebook |

10-04-08

Eerste Schooldag [schoolweek]

Het is zo ver... Mijn klein princesje mag naar de school gaan. De 7de was de grote vuurdoop. Alles nieuw gekocht, rugzakje (zo een mooie sammies) een drinkbusje en brooddoosje en koekjes doosje.
Jaja heden ten dagen zijn scholen een pak milieu vriendelijker geworden dan in mijn tijd (long time ago), toen werd het "aangeraden" nu gewoon verplicht.

Anyhow iedereen vol spanning, dochter lief, maar ook mama en papa. Voor deze speciale dag gingen wij natuurlijk met 2 ze afzetten. Hmm ze zit bij Juf F. Mooi alles aan haar kapstokje gehangen en de drinkkaartjes gaan bestellen. Nadien was het afscheid, man man man (of vrouw) een pijnlijk moment. Niet alleen die traantjes maar het besef dat je kleine meid groot aan het worden is. Ouders onder de lezers zullen wel weten wat ik bedoel.
Vol spanning vroeg gestopt van het werk.. wat bleek onze kleine princes had haar voortreffelijk gedragen. Ze was alleen beke moe maar tja. Ik hoor al een paar mensen denk gaat die volledige dagen? Yep we kunnen niet anders,... kan niet op ouders steunen en de financiele toestand verplicht ons alle 2 full time te gaan werken. Vriendin lief heeft wel ouderschapsverlof opgenomen zodat de komende 15 maand ze woensdag thuis kan zijn in de middag, nadien ga ik mijn vaderlijke plichten opnemen.
Waar ik wel beke problemen mee heb is dat de school om 15:20 gedaan is? Welke werkende mens heeft dan al gedaan en kan op tijd zijn kids gaan halen? Het correcte antwoord niemand die full time moet gaan werken... Dus het is naschoolse opvang geworden.  En dat allemaal voor zo een klein meisje... wel de eerste keer dat ze moest gaan naar de naschoolse opvang was ze al naar de verkeerde plaat gegaan... foutje van de juf en je kan je al voorstellen wat je als ouder voelt als je op de afgesproken plek bent maar je kind is er niet.  Al gelukt vond dochterlief het zelf niet erg... neen het was leuk was haar antwoord :-) Anders hadden we wel even uit onze kram geschoten vrees ik...

In ieder geval we zijn al donderdag en ze gaat nogaltijd graag naar school. In de ochtend zijn er bij het afscheid nog wel wat traantjes maar dat zal ook wel beteren.

Nu even perso noot :-) Juf F. is wel jummie... neen niet neerbuigend doen over de vrouwen maar gewoon het vrouwelijke schoon bewonderen.

11:43 Gepost door Kobe in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: school |  Facebook |

07-04-08

WEEKEND

Het was weer eens weekend ... voor de meeste is dat party time voor mij is dat meestal uitblaas tijd. Hoewel ik nog van tijd tot tijd een stapje in de wereld zet is dat toch een pak minder als in lang vervlogen tijden. Vind ik het erg niet echt soms pikt het nog een beke maar ik ben de disco's en fuiven aan het ontgroeien. Geef mij maar een gezellig cafeke of wijnbar.
En vrijdag was het nog zo eens. Ben thuis vertrokken met veel beeld en weinig klank. De getrouwde en samenwonende onder de lezers zullen begrijpen dat wederhelft er niet mee kon lachen dat ik ging drinken terwijl ik al heel de week zeer laat thuis was. Maar ik had ontspanning nodig.... Afgesproken in een wijnbar in Antwerpen... een woord gewoon slecht... de naam wijnbar niet waardig. Ik drink graag wijn maar ken er de ballen van. Wanneer ik dan in een wijnbar iets ga proeven wil ik wel de volledige uitleg en niet voor dorpsidioot aangekeken worden.
Anyhow we hadden nog een ander beproefd adres in Borgerhout. Kwaliteit was 10 keer zo hoog en de prijs 10 keer zo laag. Lekker dingens hadden ze daar, zowel wijn als hapjes. En zoals het hoort nadien op zoek naar frietjes. Man man man arm vlaanderen wij hebben 5 gemeentes moeten afrijden om een frituur te vinden dat open was. Komaan elk dorp had vroeger zijn frituur dat tot de vroege uurtjes open was. Tegenwoordig sluit iedereen om 24 uur :-(
Eindelijk in Edegem City nog een frituur. Kwaliteit was bwa oke t zijn frieten dus das bucht eeeh ...
Natuurlijk stond vriendin lief om 9:22 naast mijn bed en trok ze de oorstopjes uit mijn oren .... brrr veel te vroeg laat me nog slapen maar helaas. Toch 2 uur nodig gehad om wakker te worden. Samen met een kan koffie en een paar smokes ging het al wat beters tegen de middag.

Om me toch maar nuttig bezig te houden (en om van het gezeur af te zijn) ben ik zoals vele mannen dat op zaterdag doen naar de Doe het Zelf winkel getrokken voor het nodige materiaal te halen.  Ja hoor buiten mijn ICT leven doe ik mijn best om nog wat te klussen. Project van de dag was een trapleuning maken. Mijn idee was kant en klaar zo iets kopen maar tja bestaat natuurlijk niet he....
En eerlijk gezegd k heb het al 3 jaar uitgesteld dus het moest er ooit van komen. In ieder geval al zeg ik het zelf het mag er zijn ... een stevige goed gebouwde leuning zorgt er nu voor dat dochterlief niet een verdiepje lager kan vallen. De schilderwerken laat ik wel aan iemand anders over :-)  Zelf de vrouw des huizes keer er naar en keurde het goed.

Zondag was een complete ik doe niets dag. Om 7:22 het bed uit en gezellig wakker geworden in de zetel met dochter lief. Na het verplichte bad en de bakker stonden er nog een pak andere zaken op de agenda maar eigenlijk pfffft geen goesting dus pech.

Vandaag is het maandag en dat is een spannende dag. Dochter lief gaat voor de eerste keer naar "school". ik weet eigenlijk niet voor wie het erg is? Zij of wij?
Tranen waren wel aan het vloeien maar wij hadden interne pijn... kunnen toch moeilijk zelf gaan wenen? hoewel ik een grote bek heb doet mijn hart pijn als mijn dochter traantjes aan het laten is ... speelt geen rol waarom ... Mijn softe kant komt dan boven en dan bedenk ik "Kobe ge bent een WATJE"

Hop naat het volgende weekend.... en daar staat ook al een paar klusjes op de agenda :-( wat kan het leven van een man toch lijden zijn.

 

15:04 Gepost door Kobe in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: weekend |  Facebook |

02-04-08

Tante Nonneke

Ik denk dat elke vlaams gezin dit fenomeen wel kent.  Iedereen zal wel ergens een Tante nonneke hebben zitten. Wel aan mijn kant van de familie ken/weet ik er geen, wat niet wil zeggen dat er geen is maar dat is een ander verhaal.  Maar mijn vriendin heeft er zo eentje.  En zoals het dan bij familie gaat is er een verplichting om daar minstens 1 keer per jaar op bezoek te gaan. Persoonlijk heb ik zo iets van fuck it all... ken dat mens niet heb er geen band mee dus waarom je tijd er verdoen... Ja hoor verdoen want het leven is vandaag een jachtig iets geworden. Zekers eens er kids in het spel zijn.  Maar onder lichte dwang ben ik dan toch maar mee gegaan...
Naar waar? Naar het wonder mooie West-Vlaanderen .... het einde der beschaving een taaltje dat na 8 jaar relatie met een West-Vlaamse begrijp maar zeker niet kan spreken.
Al goed we komen aan het klooster/school gebouw waar we naar een sober zaaltje gebracht worden en we gezellig kunnen samen zijn.  Het Tante Nonneke viel op zich nog wel mee, ik schat het menske een jonge 70tiger te zijn maar jaat ze kon nog mee met de jeugd.  Over de rest van de familie van ega lief tja ... ik ben en blijf altijd die rare antwerpenaar. Die man van de gevaarlijke grote stad ... en vermits de heren/dames west vlamingen weinig of geen moeite doen om hun verstaanbaar uit te spreken doe ik ook geen moeite om mijn antwerps dialect te verbregen (niet dat ik het platte antwerps machtig ben, vind het een vieze taal zo vulgair) maar toch de antwerpse/kempische klanten zitten diep in mijn taal gebruik. Wie was er allemaal aanwezig ... wel 2 iets oudere mensen die alles blijkbaar het beste wisten en dus ook het grote woord aan het voeren waren, hun kinderen (gok/schat/denk ik) en de klein kinderen. Nog een tante en nonkel van mijn vriendin en de 2 dochters (god mensen van de wereld wonen/studeren/werken in grootsteden als gent/brussel).  De nonkel scheert blijkbaar 2 keer per jaar zijn overtollig gezichts begroeing af en aan de begroeing te zien was het weer even geleden ... mijn kleine oogappel had er bang van ...
Toch zijn het gezellige mensen om op bezoek te gaan en staan ze altijd klaar om je te helpen.  En natuurlijk mijn aller liefste schoonvader en schoonzussie... Mijn schoonvader en ik leven onder constante generatie/cultuur verschillen waar er nog eens bij komt dat ik zijn dochter heb meegenomen naar het verrre verre Antwerpen. En met zijn andere dochter heb ik een veel beter band (en ik weet er ook alles van) dan hij ooit heeft kunnen dromen...
Zoals te begrijpen leven wij dus ook in een gewapende vrede ....

Back to tante nonneke ... de lieve vrouw woont daar nog met 2 in het klooster dat hoewel het in de jaren 70 gebouwd is zijn beste tijd gehad heeft... kwam het mij aan de oren dat ze zich moesten wassen met koud water omdat de mazout op is ... die horen doet gewoon pijn want op die leeftijd en met haar dienst (school) zouden ze toch wat beter voor de nog levende nonnekes mogen zorgen... maar de rede was voor mij duidelijk ... school heeft grootse plannen met het gebouw maar zolang die 2 nonnekes er nog leven mag er niets en kunnen ze niets ... erg gewoon :-(

De aangeboden taart/koffie was van een redelijke kwaliteit (yeah ik ben koffie addict dus mijn standaard ligt op zeer straf) het avondmaal was minder ... maar dat hebben we opgelost door bij thuiskomst even frietjes te gaan halen en gelijk the good old childless days nog even voor de tv naar binnen gewerkt ...

Reflectie op de dag? Al bij al viel het nogal mee... had wel wat leukere dingens kunnen doen maar some things you just need to do...

15:42 Gepost door Kobe in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: zondag |  Facebook |

26-03-08

Euthanasie

Even hier graag mijn reactie wereldkundig maken over wat ik denk en voel bij het hele debat dat men nu aan het voeren is rond euthanasie.

Kijk we leven in 2008 een tijd waarin wetenschap al een groot deel ziektes kan behandelen of afremmen.  Toch zijn er nog altijd ziektes (zoals sommige kankers/alzheimer en nog een deel andere pijnlijke en uitzichtloze ziekes) die men niet kan genezen. Voor de mensen die daar aan lijden moet er een keuze zijn om vast te leggen wat er met hun moet gebeuren in geval het lijden niet meer te dragen is of op het moment dat iemand mentaal zo aan het aftakelen is dat men meer plant is dan mens. 
Het moet een keuze van de persoon zelf zijn, niet opgedrongen door dokters of familie en deze keuze moet men respecteren. Ook moet de paliatieve zorgen goede ondersteuning krijgen voor mensen die daar voor kiezen.

Nog de kerk nog een of andere levensbeschouwelijke overtuiging mag hier invloed op hebben. Euthanasie is geen quick way out maar gewoon een oplossing voor ondraagbare pijnen. Ik ben zelf heel dicht betrokken geweest in mijn omgeving waar iemand euthanasie heeft laten uitvoeren en ik kon die beslissing 1000% begrijpen. en wie ben ik dan om daar neen tegen te zeggen? 
Wie is de Kerk of de CD&V om met schoolmeester vingertje te zeggen dat het niet mag. Die tijd is al lang lang achter ons.
En waarom zou hier een leeftijd op geplakt moeten worden ... ? vanaf leeftijd X mag je nu zelf beslissen of je ondraagelijke pijn hebt of niet ... Ik iemand gekend die waarvan het zoontje al bijna 6 jaar in een ziekenhuis leefde ... die had meer maturiteit dan vele volwassenen ...

Komaan als een dier ondraagelijke pijn heeft dan heeft niemand er moeilijkheden mee om het uit zijn lijden te verlossen, het zal ook wel pijn doen maar het diertje mag niet lijden... waarom moet de mens wel lijden? Waarom de dubbele standaard?

Wat Huo Claus gedaan heeft verdient naar mijn gevoel veel respect ... hij was ziek maar wat ik van hem gelezen heb was dit een levensgenieter en volgens mij moet het grote moed zijn om het leven te verlaten waar je zo veel van hield ...

Dus kerk en andere tegenstanders bol af ...... en laat die familie met rust het rouw proces is even groot hoor ... geloof me maar.

 

10:55 Gepost door Kobe in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: mijn gedacht |  Facebook |

25-03-08

Weekend

pffft t was me weer een druk weekendje ...

Vrijdag naar anouk geweest ... :-) lees post
Zaterdag werden we verwacht op een verjaardagsfeestje van schoonbroer die 40 jaar oud werd ...
Zondag wat opruimen en de alles klaar maken voor de paasbrunch van maandag en maandag de paasbrunch voor de zussen en neefjes....

We hadden alles goed bedacht... vrijdag komt schoonzussie oppassen zaterdag naomie. Maar het heeft niet mogen zijn ... vrijdagmiddag gaat de telefoon af ... hmm de vriendin ... hmmm naomie is ziek. zo een dag voor feestje nog iets anders regelen is niet makkelijk zeker niet omdat het alternatief ook naar dat feestje moet of het zelf gaat regelen...
Wat nu? hmmmz wat rond bellen en tegen de avond hadden we een alternatief ... B het nichtje van naomi kwam oppassen.
Ik ben eerlijk gezegd blij dat ik we altijd geluk hebben met de oppas.... het zijn altijd deftige meisjes ... (jaja background checks gedaan) maar vooral voor mijn mannelijkheid er nog wat te laten uitkomen ze zien er altijd nog leuk uit. Wat op zich wel leuk is meegenomen ... het oog wil ook wel wat he
Het feestje zelf was wel nice buiten dat ik bob was en nuchter moest blijven met al dat lekkers van wijn en andere alcoholische dranken. Thuis gekomen oppas naar huis gebracht en terwijl ik aan het rijden was moest ik denken aan de simpsons de episode waarin homer die oppas naar huis deed en er nog een snoepje aan haar poep bleef hangen... wel grappig ...
zondag vergeten we compleet vermits ik stik kapot was ... maandag tja paasbrunch waar de kids eikes moesten zoeken in de tuin.  Het was een gezellige drukte ... leuke dag zonder meer, ik was wel blij dat iedereen terug buiten was en we aan den opkuis konden beginnen...

En nu tja gewoon weer 4 dagen werken zekers ... het toppunt gaat een bezoek zijn aan tante nonneke volgende zondag ... hip hoi ... ik moet mee onder lichte dwang mja soms hebben dingens een hoger doel ;-) zoals familie tegenkomen dat kan metsen en waarmee ge dan effe kunt babbelen ... Onder het motto ... voor niets gaan de zon op

15:03 Gepost door Kobe in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: weekend |  Facebook |

Anouk

Vrijdag dus naar het concert van Anouk geweest.  In 1 woord het was fantastisch.
Het zou de kostprijs waard zijn geweest, maar ik stond op de gastenlijst van EMI.  De plaatsen die we hadden waren nog eens schitterend ook net rechts van het podium. Niet al te veel naar de schermen moeten zien, want ge betaald toch voor iemand in het echte leven te zien. En genoten van de geluidskwaliteit die normaal gezien in het sportpaleis beneden alle niveau is.

Van het voorprogramma eigenlijk niet zo veel gezien en ik denk ook niet dat we veel gemist zouden hebben... Maar Anouk stond er weer die dame heeft 2 uur haar zelf gegevens waarin alle liedjes uit de nieuwe cd gespeeld zijn maar ook een paar van de oude klassiekers die natuurlijk niet mogen ontbreken op zo een avond. Zelfs een paar kippenvel momentjes gehad, maar muziek kan me ook raken dus normaalste zaak van de wereld.
Er zat veel beweging in onze Nederlandse dame naar mijn gevoel moet die na de show compleet dood op moe kapot zijn geweest.  Een paar keer het sportpaleis rond van de ene naar de andere kan op het podium lopen/springen huppelen...
De band die ze bij had was ook mega ... deze hebben even 10 minuten de tijd gehad voor een solo momentje terwijl anouk iets anders was gaan aantrekken... man man man die drummen de mannen op de gitaar (of bass) op het klavier mega gewoon... daar doe ik als niet muziekaal iemand zo mijn petje voor af ...
Bisnummers waren er niet bij maar eerlijk gezegd was dit ook niet nodig ... volgens mij was haar show compleet af.

Er was eigenlijk maar 1 minpuntje aan heel de avond ... er zat iemand naast mij die ik liever niet had ... tsss tegenwoordig laten ze toch iedereen binnen op zo een concert ... die wat is hou ik liever voor mezelf ...

14:36 Gepost door Kobe in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: uit |  Facebook |

18-03-08

Ik en mijn speelgoed

Even trots melden dat ik de eigenaar ben van een werkende Iphone. Vele denken nu huh wat voor nieuws is dat nu? Dit is eigenlijk geen nieuws op zich alleen het is het beste mobile device dat ik al ooit in mijn lieftallige handjes heb gehad.

Waarom heb ik een iphone? Wel ik ben gebeten door de digitale beestjes en tja niets is leuker dan nieuw speelgoed om me even op los te laten.  Jaja ik ben een klein kind op dat vlak...  je moet maar even voorstellen dat je aan een kindje zijn eerste snoepje gegeven hebt en het was mega lekker ... zo voel ik me ook als ik nieuw speelgoed krijg :-)
Ben ik een gadget persoon ... als ik heel eerlijk naar me zelf kijk dan moet ik ja zeggen. Ik heb ongeveer alles wat men hartje wil en dat op alle vlakken hoor. Neen men woonkamer staat niet vol PC en neen er hangt geen flatscreen tegen de muur (nog niet) want de gadgets kosten geld veel geld en tja het budget is altijd beperkt :-(  Jammer genoeg, hoewel in ben nog geen 30 verdien mooi mijn brood ben al 5 jaar eigenaar en dat allemaal zonder maar tegen 1 iemand dan mezelf dank u te zeggen. Ik ben eigenlijk een impulsief iemand op het vlak van aankopen, wil ik iets en laten de bankrekening het toe dan hop ...   Neen ik leef niet in schulden (buiten dat huis dan) want de bankrekening en algemene kosten zijn altijd leading...

Voor iedereen die twijfelt het kraken van de Iphone is ongeveer 5 minuten werk en het werkt ... je moet er zelf niet meer voor nadenken staat allemaal mooi op het wonder mooie internet. Met de huidige dollar koers is het een koopje ... ik zou hem alleen niet laten opsturen maar gewoon laten meebrengen anders betaal je nog eens kosten aan de grens...

11:05 Gepost door Kobe in Algemeen | Permalink | Commentaren (5) | Tags: gadgets |  Facebook |

14-03-08

Adrenaline

Elke donderdag is er een borrel bij ons op het werk. Tijdens deze borrel kwamen we op het topic van valschermspringen.  Een paar van onze oude garde heeft nog para gespeeld in hun jonge jaren. Dit doet me denken over wat het meest uitdagende ding is dat je al ooit gedaan hebt, en wat er nog op dat lijstje staat.
Mijn eerste echte ervaring was afgeschoten worden vanaf de grond in zo een bol.. je weet wel tegenwoordig staan ze op elke foor maar 10 jaar geleden was dit vrij uniek.
Ik heb op 4,2 kilometer hoogte een duo jump gedaan, een verjaardagscadoke van de misses.  Mega ervaring ik voelde de adrenaline gewoon door mijn lijf pompen zoals het nog nooit gedaan had.  Mega gewoon.
Het andere uiterste is dat ik op 35 meter diepte het onderwaterleven bekeken heb. Ook dat geeft een stoot van adrenaline.... je reactievermogen is een pak trager je denkvermogen ook maar het uitzicht en gevoel dat je hebt om zo dicht bij een van de mooiste plekjes op aarde te zijn is een ervaring zoals geen ander.  Spijtig dat de sinusjes tegenwoordig de boel beke verknallen...

 Wat staat er nog op mijn lijstje?
- Benjijumpen
- Rafting
- ULM vlucht maken
- Paragliding
....

Waarom doe ik dat? wel mensen die dit ook gedaan hebben zullen mij begrijpen... het gevoel dat je krijgt is uniek.... de risico's? tja wel ik kan morgen ook doodvallen dus daar mag je niet bij stil staan vind ik. Het enige is dat ik deze zaken nooit tegen mijn ma mag vertellen vermits ze iets aan haar hart zou krijgen.
Je voelt gewoon wel dat je tot de max leeft, moest ik voldoende middelen hebben zou ik mij in alles bijscholen zodat ik tot het uiterste zou kunnen gaan. Maar tja de middelen zijn niet eindeloos dus...

Ik vraag me af wat menige bloggers als adrenalinestoot zien. Wat is het meest uitdagende wat jullie al gedaan hebben. En welke zou je mij aanprijzen ;-) zodat ik mijn verlanglijstje nog wat kan bijvullen ...

 

10:12 Gepost door Kobe in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: leven |  Facebook |

13-03-08

Anouk @ Sportpaleis

YES Ik ben alsnog aan tickets geraakt ... neen ik heb er geen andere diensten voor moeten bewijzen maar gewoon op het geschikte moment de vraag gesteld aan de juiste persoon. Het was lang afwachten maar het is mij dan toch gelukt 2 tickets los te peuteren ;-) Oke ik moet me gaan voordoen als iemand anders mor das geen enkel probleem hoor ;-) in dit geval ben ik een vrouwelijke persoon ... ik denk dat vriendin lief zich mag gaan voordoen
Vind ik Anouk goed ...? Ben maar zekers dat is een vrouw met ballen die een goei stem heeft en goede liekes ...
Als dit concert zo goed is als het vorige dan kan het niet mis gaan ... en hebben we een geslaagde avond. Nog even kijken dat we iets vinden voor te gaan eten en tis elemaal in de sjakos ;-)

soms heeft mijn vervloekte job toch nog zonnige kantjes ;-) pech voor die er niet naar toe gaan en toch zouden willen .... k zal wel iets schrijven over hoe het was  (hihi)

15:15 Gepost door Kobe in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: anouk |  Facebook |

Zig Zag door de straten

Kijk ik woon in een klein dorpke net buiten het wonder mooie antwerpen.  Waar ik woon is na jaren van verloedering een nieuwe impuls gegeven aan het wonen in mijn dorp. Of ik er iets mee te maken heb hoor ik jullie denken ... betwijfel het hoor of wie weet is het gewoon mijn leuke persoonlijkheid (kuch kuch)

Waar ik me wel aan erger is dat in onze hoofdstraat (we hebben der maar 1 dus ge kunt niet missen) het rijden meer op zig zag lijkt.  Constant ontwijken van allerhande foutgeparkeerde wagen.  Neen heren het zijn niet allemaal vrouwen, er zitten ook een pak mannen bij die het niet zo nemen met de verkeerswetgeving. 3 auto's achter elkaar geparkeerd op de rijbaan voor de Fortis bank wat verder nog een 2 auto's voor de nacht winkel.  Op het moment dat ik dan mijn verontwaardiging laat blijken heb ik blijkbaar een misdaad begaan ... Ok parkeren is niet altijd zo makkelijk en waarom 50 meter verder in een zijstraat gaan staan als het recht voor de deur ook kan? Problemen neen hoor de bussen van de lijn gebruiken het voetpad wel als rijbaan. En de politie wel tja laat ons zeggen dat deze al een paar keer in Humo hebben gestaan wegens hete momenten in hun dienstvoertuig en wat problemen met wit poeder. Maar die laten gewoon begaan... Over de bakker waar ik elke zondag mijn broodjes ga halen stoppen de auto's ook zo voor de deur. Dan te bedenken dat er recht over een reusachtig plein is waar parking mee hopen is ... Daar zie ik van tijd tot tijd de politie gewoon even voorbij rijden ze gebruiken de richtingaanwijzers wel wanneer ze voorbij steken maar that's it.

Waarom dit bericht ... wel vanmorgen was het weer zo ver ... was rustig onderweg naar de onthaalmoeder om dochterlief er af te zetten en ik moest nog maar eens zig zag rijden omdat er (en deze keer waren het allemaal vrouwen en tot mijn spijt geen schone kikskes maar lelijke dozen ==> tollerantie grens ligt dan anders ). toen ik teken aan het doen was naar de vrouw dat er 5 meter verder een vrije parkeer plaats was, leek dit eigenlijk geen goed idee ik weet niet wat ze allemaal aan het roepen was maar volgens mij niet veel goeds :-) al geluk dat ik zelf niet op die plaats moest zijn want anders zou ik nog schrik hebben voor mijn leven ...

En neen ik doe dat niet zelf ... al mijn frustraties ten spijt maar soms rij ik 3 keer rond den blok om een plaats te vinden ...

PEOPLE de straat is geen parking... en het is een kleine moeite om je goed te parkeren.

14:49 Gepost door Kobe in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: verkeer |  Facebook |

11-03-08

Ik voel me leeg

Ken je dat gevoel van gewoon geen zin meer hebben in iets te doen?
Ik heb er nu mega last van... niets kan me eigenlijk nog boeien en hang daar maar wat futloos in de zetel naar die idiote beeldbuis te kijken waar helemaal geen bal op is....
Stapels werk liggen hoor ... en een vriendin die me er van tijd tot tijd even laat aan denken, correct hoor het moet gedaan worden alleen ik vind niet de energie om maar iets te doen.
Ik heb elk jaar wel zo een periode waarin ik me slechter voel dan anders ... waarin alles me te veel is.

Ik ben al aan het smachten naar de vakantieperiode of neen eerlijk gezegd naar de tijd dat ik terug rustig om mijn terras kan genieten van de natuur om me heen met een fris glaasje witte wijn. 
Het sombere weer doet er niet veel goed aan... Het rare aan heel het verhaal is dat ik nood heb aan sociaal contacten (lees op cafe met wat vrienden gewoon in het ijlen lullen over de belangrijke en minder belangrijke zaken des levens) maar om een of andere manier rem ik men zelf in deze nood. Iets heel kleins binnen mij zegt mij dan ga maar op de zetel liggen rust maar wat ... why i don't know ...

 

11:28 Gepost door Kobe in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: leven |  Facebook |

04-03-08

Deze vond ik wel leuk

Gewoon mega ...

10:54 Gepost door Kobe in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: grappig |  Facebook |

03-03-08

Ik schijf dus ik blijf

Wow het was weer een tijdje geleden dat we hier nog eens zij aan toegekomen.
Waarom tja eigenlijk is het geen goesting om iets te doen.
Ik heb zo het gevoel dat ik compleet leeg was, mijn job zuigt mij letterlijk leeg ...
Niet dat het zo druk is maar het constant moeten vaststellen dat ik gelijk had en dat ze gewoon mijn advies en raad naast hun neerleggen... tot het moment natuurlijk dat het compleet mis gelopen is want dan krijg je volledige waardering.

Een andere rede is volgens mij ook de voorjaarsmoeheid.  Mijn energiepijl heeft een dieptepunt geraakt... waardoor ik me futloos voel. Soms wil ik gewoon vliegtuig instappen en zon gaan opzoeken maar tja realiteit laat dat niet toe. Nog 12 weken wachten voor ik op de vlieger mag stappen. 

Toch wat positiefs ook hoor ... de architect is bijna klaar met de plannen voor de verbouwingen. Nu nog de bouwaanvraag indienen en de centjes gaan zoeken.  Ik denk dat een bezoekje aan de verschillende bankinstellingen die ons land rijk is nog eens nuttig gaat blijken.  In welke bankdirecteur zijn ogen kan ik het diepste kijken zodat ik de laagste rentevoet kan krijgen.
Onze oude wagen is ook al verkocht ... de prijs was een beetje een tegenvaller maar tja hij is weg aan een redelijke prijs.

Maar ik schrijf dus ik leef nog :-)

 

 

11:12 Gepost door Kobe in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: leven |  Facebook |

11-02-08

Begrafenis

Vrijdag naar begrafenis geweest van een relatief jonge mens.... 55 jaar is echt veel te jong te sterven.  De rede kanker ... hoever de wetenschap ook staat je hoort het toch veel te veel.  Het zijn altijd de goei die eerst gaan blijkbaar... da was echt nen mega man... gelukkig getrouwd ging net voor de eerste keer grootvader worden... Als je er kwam altijd tijd altijd zoals het net gisteren was dat we elkander zagen pffft... Tis gewoon niet eerlijk ....
Het doet een mens nadenken.... Ik zat er in de kerk de mis aan het volgen en ik dacht bij mezelf zo iets wil ik dus niet ....

Als ik ooit sterf is zwart verboden.... geen kerk muziek... eigenlijk wil ik liever dat ze mij een fuif geven... wat drank wat goede muziek en let's party .... Zet een glas witte wijn op mijn kist... en steek me nadien lekker in de oven... of beter nog overgiet men kist maar met wittte wijn of een of andere lekkere alcohol ;-)

Is dit raar? ik weet niet deze gebeurtenissen grijpen me altijd aan en dwingen me er over na te denken over hoe ik deze kleine planeet wil verlaten. Ik heb weinig boodschap aan mensen die ik maar alleen op begrafenissen zie, familie van het 48 knoopsgat om het maar zo even te zeggen.

12:04 Gepost door Kobe in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: dood |  Facebook |

04-02-08

Out

Hmmm vorige donderdag (31/01) even na het werk pintjes gaan pakken. Het plan was simpel ... een paar glaasjes wijn even een frietje steken en dan terug die barstoel op om nog wat gewoon verder te leuteren over de meest onzinnige dingens. Wel we zijn er binnen geraakt maar het frituur hebben we over geslagen. Dus ikke ondergetekende heb 7 glazen wijn tot mij genomen (en nog 2 waters en nen cola). Maar omdat mijn maag nogal leeg was is bij het buiten gaan van onze vaste plek even een hamer langs gekomen...
Ik moest tot mijn schande toegeven dat ik in lichte dronken toestand was en zo ook achter het stuur gekropen ben. De eerste keer in mijn leven kon ik voelen wat zo veel duizenden andere mensen ook voelen wanneer ze zonder BOB achter het stuur kruipen.  Ik schaam me er voor al geluk dat het 1 uur in de nacht was en er geen verkeer was....
Even het bed in gedoken en rond 7 uur ging dien wekker af... ik had dus pijn voelde mij slecht en wilde terug gaan slapen... Maar tja als ik in de late uurtjes op cafe kan hangen moet ik ook maar de gevolgen dragen..... douche verlichte mijn pijn tot een aanvaardbaar niveau.  Dochterlief even afgezet (all on auto pilot) en naar de werkplek gegaan... Ik heb letterlijk tussen 8 en 12 aan het suffen geweest.. veel water tot mij genomen wat cola gedronken (suikers suikers)...

De laatste keer dat ik in deze toestand was kan ik me zelfs niet meer herinneren alleen ik ben zeker dat ik toen gezworen had dat niet meer te doen  ;-)

Waarom nu pas de post? wel tja ik had vrijdag nog een vergadering in Nederland en ik had eigenlijk geen zin meer om de laptop mee te nemen... neen niets gemist hoor het internet draait ook zonder mijn aanwezigheid... ondertussen heb ik een leuke verkoudheid gekregen ... het verband tussen die 2 dunno was gewoon een weetje (hihi)
Niet alles moet samenhangen ;-)

 

 

17:48 Gepost door Kobe in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: leven |  Facebook |