21-11-07

21/11 Zweedse vrouwen nu ook topless in zwembaden [WWW.GVA.BE]

Een groep Zweedse vrouwen vindt het maar oneerlijk dat mannen in het openbaar met ontblote borst mogen lopen maar vrouwen niet. Uit protest tegen deze discriminerende praktijk doen de vrouwen, die zich hebben verenigd in de actiegroep Bara Brost (Blote Borsten), hun bh's af in openbare zwembaden.

"Doel van de actie is om een debat te beginnen over de vraag waarom vrouwenlichamen geseksualiseerd zijn", zei Sanna Ferm (22) van Bara Brost woensdag. Zwemmers reageren verschillend op de plotselinge overvloed aan blote borsten. Sommigen zijn bemoedigend, anderen worden boos en weer anderen doen onverschillig, zei ze.

Bara Brost werd opgericht nadat twee vrouwen die met ontbloot bovenlijf baantjes trokken in een openbaar zwembad in Uppsala was verzocht zich te bedekken of te verdwijnen. De vrouwen hebben een klacht ingediend bij de Zweedse Ombudsman voor Gelijke Kansen


We dit steun ik nu se .. :-) Neen niet dat ik alle vrouwen topless wil zien ... ik geeft toe bij sommige vrouwen zou ik der geen probleem mee hebben maar andere. No thanks.... maar dat geld ook voor mannen hoor om op niemand zijn teentjes te trappen :-)

21:34 Gepost door Kobe in Algemeen | Permalink | Commentaren (3) | Tags: krant |  Facebook |

Commentaren

Awel he Hoezeer ik uw standpunt ook begrijp ;o), toch vind ik niet dat mannelijke en vrouwelijke borsten op hetzelfde schavotje staan. Dat is appelen met peren vergelijken volgens mij. De vrouwelijke borst is toch iets erotisch (in tegenstelling tot de mannelijke) en ja, hoezeer ik wel voor een free-mind/spirit/body ben, ik zou het toch ook maar een rare bedoening vinden mocht iedere vrouw vanaf nu in het bovenblootje zwemmen. Al die rondingen, al die tepels... meedeinend als ge stapt of uit het zwembad springt?
Nee, dank u ;o)

Gepost door: *** | 22-11-07

Dat was niet mijn punt hoor... misschien vind ik wel dat de mannen ook die moeten bedekken,...
der zijn altijd 2 kanten aan het verhaal he...

hihi voor de rest show meeee the borstjes (in plaats van het geld .. haha)

Gepost door: Kobe | 22-11-07

Bedankt voor de dans he Kobe :o) Ik was aangenaam verrast... hihi...
Lentesneeuwke maakt een buiginkje en gaat terug op haar stoeltje aan de kant zitten. :o)

Gepost door: *** | 22-11-07

De commentaren zijn gesloten.