30-01-08

De lente in het land

Zalig gewoon.... een paar dagen geleden was het mij opgevallen dat wanneer ik op mijn werkplek toekom het al begon licht te worden. Meteen vulde deze vaststelling mijn gedachten met het einde der donkere dagen is in aantocht.

Vandaag en het is nu 17:32 is het nog altijd licht. De dagen beginnen te langer te worden. Nog even en we kunnen terug genieten van voldoende licht om mijn interne krachtbron terug op te laden.  Toegegeven ik ben een persoon die zonlicht nodig heeft. Het ontbreken van deze natuurlijke energie stelt me droevig. 

Gisteren overviel me ook het idee dat er al vogels aan het fluiten waren... Het was iets na 8 en ik stond even buiten mijn wagen even te genieten van mijn shot nicotine terwijl ik moest wachten op mijn collega. Gewoon waanzinnig leuk. Ik verheug me al op de echte lente wanneer we kunnen genieten van de paringsroep der kikkers.  Paringsroep hoor ik een paar mensen al denken? Yep eind de straat loopt waar ik woon loopt er een van de vele stromen die dit land rijk is.  En tijdens het de paar periode van onze groene kleine vrienden kunnen we genieten van het gekwaak... Toegegeven vele stadmussen zullen dit aanschauwen als lawaai maar ik niet, het is een geniet moment ... de natuur op een van zijn mooiste momenten. Wanneer er op dit moment een zonnetje te bespeuren is brengt mij helemaal tot rust...

Nog even ... nog heel even en het is al weer zo ver... nu nog even genieten van het natuurlijke licht....

 

17:40 Gepost door Kobe in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: leven |  Facebook |

28-01-08

Wie zijn we eigenlijk?

Gisteren na een internet conversatie met iemand stelde ik mij de vraag wie is die persoon eigenlijk?  Ik kan mensen redelijk goed inschatten wanneer ze voor mij staan. De ogen van een persoon vertellen een verhaal dat en wanneer je dat verhaal naast een conversatie met die persoon legt kan je wel inschatten wel vlees je in de kuip hebt.
Op het net weet je nooit of die persoon aan die op zijn/haar klavier aan het tokkelen is wel is voor wij hij/zij zicht voordoet.

Bestaat eerlijkheid wel op het WereldWijde Web, of is alles fake?
Ben ik wel eerlijk? Zijn mijn woorden wel echt of heeft de fakeheid mij ook al ingenomen?  Anoniem en vluchtig lijken de modewoorden op dit netwerk van computers en mensen te zijn... Sociale netwerken schieten als paddespoelen uit de grond om vriendschappen uit te bouwen of netwerken uit te bouwen.  Ik heb al veel mensen leren kennen op dit spinnenweb maar eigenlijk zijn er echte vrienden van gekomen? Kan je eigenlijk wel iemand leren kennen en die als vriend beschouwen of is het meer een kennis. Kan je wel netwerken uitbouwen? 

Als ik naar me zelf kijk dan zeg ik neen .... een vriend daar ga je een pint mee pakken of is mee naar de bioscoop... een kennis is iemand waar ik wel mee contact hou maar eigenlijk dat is meer afstandelijk... Netwerken doe je ook in het echte leven en niet achter dat scherm.

Gewoon wat bedenkingen. Stoem he... dat allemaal omdat ik wat aan het lullen was met iemand op dit zelfde web. Iemand die me eigenlijk prikkelt iemand die me nieuwsgierig maakt in wie die persoon nu eigenlijk is.... ge hebt dat soms eeh zo iets van dat smaakt naar meer ...

20:57 Gepost door Kobe in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: leven |  Facebook |

27-01-08

En lichtje voor iemand die beke in het dokere zit...

Je hebt iemand nodig

Stil en oprecht

Die als het erop aankomt

Voor je bidt en voor je vecht

Pas als je iemand hebt

Die met je lacht en met je grient

Dan pas kun je zeggen

Ik heb een vriend

Als je iemand hebt

Die alles met je deelt

Tafel en een bed

Een die nooit verveelt

Als je iemand hebt

Die al je zorgen heelt

Weet je wat dat zeggen wilt?

Weet je wat dat scheelt?

Je hebt iemand nodig

Stil en oprecht

Die als het erop aankomt

Voor je bidt en voor je vecht

Pas als je iemand hebt

Die met je lacht en met je grient

Dan pas mag je zeggen

Ik heb een vriend

21:50 Gepost door Kobe in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: speciaal |  Facebook |

26-01-08

Mijn perfecte dag ;-)

Op aanvraag van zal ik even mijn perfect droomdag even uit mijn vingers via het klavier naar het internet laten vloeien. Op zich lijkt dit een easy thing weet je wel maar eigenlijk heb ik alles om perfect gelukkig te zijn... ik heb een schatten van vrouwen een goede job leuke vrienden maar toch hier gaat ie...

 Hoe ziet Kobe zijn perfect dag er uit...
Wel het is zo ergens tussen 10 en 11 uur in de voormiddag dat ik wakker word met de heerlijke geur van koffie en de zonnestralen vallen binnen in de kamer.  Doordat de kamerraam op een kier staat kan ik genieten van een mooi fluitconcert die de natuur ons aan kan bieden. Rustig wakker geworden wandel ik via de keuken het terras op. Wat een mooie lente dag, met mijn tas warme koffie in de hand loop ik even over het gras dat nog een beetje vochtig is van de ochtend dauw. Achter in de tuin is mijn dochterlief aan het spelen met de kids van de buurt. Wanneer ze mij ziet laat ze alles vallen komt ze naar mij gelopen om mij een goede morgen te wensen en gaat direct terug spelen. Samen met vrouw lief gaan ik genieten van de grote inloopdouche die in onze ruime badkamer geinstalleerd is. Na de meer dan verfrissende douche genieten we samen van een overheerlijk lunch op ons terras.  Het is een gezellige drukte vermits de kids van in de buurt ook gewoon mee aanschuiven aan de weelderige tafel. In de namiddag leg ik me even in de hangmat waar ik lekker geniet van een glaasje witte wijn en een krantje...
Wanneer de avond valt worden de kolen van de BBQ aangestoken.  De specifieke geur van bbq mixt zich me alle geuren die de natuur ons kan aanbieden. Om te bekomen van de schitterende bbq gaan we met ons 3 een wandeling maken op het strand waar de geluiden van het wassende water en de zeevogels een vredige blik geven.  De zon is rustig aan het onder gaan en hult ons in een oranje gele gloed die het geheel compleet maakt. Rond een uur of 9 gaat de kleine princes slapen ze valt vredig in slaap met de laatste woorden het was een leuke da....
Vermits de avond nog vroeg is duiken we gezellig met ons 2 in de Jacuzzi die net geinstalleerd is in de tuin en waar we nog even van de rust en kalmte kunnen genieten.
Met een goed flesje wijn dat net de perfecte temperatuur heeft is dit een afsluiter van een perfecte dag.


Een paar opmerkingen:
De perfecte dag is een lui lekker dag... de perfecte werkdag is een dag waarin er net de juiste hoeveelheid stress en uitdaging is geweest. maar vermits het mijn schaduw wereld is hoef ik niet te gaan werken... In deze schaduwwereld ben ik trouwens  partner in mijn eigen zaak waar ik samen met mijn andere partners (vrienden) de grote bedrijven bij sta met raad en daad over hun technologische omgeving. Vermits we eigenlijk allemaal niet hoeven te gaan werken doen we dit zuiver als hobby... een mens moet toch bezig blijven niet waar.

 

14:42 Gepost door Kobe in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: leven |  Facebook |

24-01-08

De kleine dingens des leves, ik ben een watje

Vandaag was een mega zalige dag. Eigenlijk was het gisteren even paniek. Want de opvangmoeder kon vandaag nog niet. De 2 vorige dagen hadden we er opvang voor gevonden maar vandaag moesten we creatief zijn. Ieder een halve dag was de oplossing. In de ochtend nog even gaan werken en in de middag ben ik van thuis gaan werken. En yep ik heb gewerkt hoor om even alle onduidelijkheden weg te werken. Was trouwens al om 8 uur op kantoor en eigenlijk de boog kan niet altijd gespannen staan he.

We hebben samen gegeten, alle tja kleine princes lief heeft gegeten en ik heb er naar gekeken.  Een boterham met choco was de laatste en misschien maar best ook... van top tot teen hing ze vol maar wel grappig.  Waarom zijn er anders washandjes uitgevonden nietwaar? Wat met de puzzels gespeelt en dan bedje in.... mijn mannelijke hartjes smelte op het moment dat ze om een knuffel vroeg me een kusje gaf en zei "papa ik vind je lief". Dochter lekker geslapen ikke lekker gewerkt... Bij het opstaan lekker samen fruit gegeten (haha en te denken dat ik vroeger geen fruit at) de post en omdat ze zo flink was moest dit een beloning krijgen dus de koekjes even uit de kast (als papa mag ik ze toch wat extra verwennen he) een koekje in de vorm van een aapje/schaapje/olifant. Wat gespeelt en dan samen gekookt.... alle tja samen ik heb nog nooit zoveel moeten cleanen achter de spaghetti mo tja eeh... men hartje smolt bij de nodige knuffels en zoentjes toen dat klein geval.

Ik ben tot het besluit gekomen dat kinderen je zacht maken. Vroeger had ik een I dont care mentaliteit niets is belangrijk. Nu betrap ik me er geregeld op dat ik me moet inhouden om ze niet over te beschermen. Want ze is toch goud he... en films waar er iets is met kids maken het mij al moeilijk.  Resultaat ik ben een watje geworden but I like it. Ik snap niet waarom de vorige generatie vaders dit niet heeft willen meemaken...  Brrr binnenkort moet ze naar schooltje dan ga ik ze nog wat meer moeten loslaten... want ze zal toch haar eigen wereld moeten ontdekken of ik het nu wil of niet

21:57 Gepost door Kobe in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: leven |  Facebook |

Kracht van de media: Bulgaria's abandoned children

De uitzending van de BBC reportage "Bulgaria's abandoned children" heeft iedereen geschokt, mij inclusief.  Als reactie gaan we hiervoor een hulp actie opzetten zodat we ons geweten kunnen sussen met geld te geven.
Eerst en vooral niets op tegen het is gewoon niet te aanvaarden dat er iemand zo moet leven. De verantwoordelijke moeten gestraft worden... ja juist gestraft want dit zijn misdaden tegen de mensheid.  Hierover is een mooi internationaal verdrag maar dit gebruiken we alleen maar bij oorlogs situaties. Wat is het wezenlijke verschil tussen een land waar misdaden tegen de mensheid plaatsvinden in oorlogstijd en een land waar deze zelfde daden plaats vinden waar er geen oorlog is?  Juist niets? De Bulgaarse regering heeft hier een pijnlijk grote verantwoordelijkheid. Bulgarije is een EU land en men zou kunnen verwachten dat onze unie toe zou zien zodat deze wan praktijken vookomen kunnen worden. Jammer maar helaas de EU heeft het blijkbaar niet gezien.

Mijn punt is meer dat dit geen los geval is, alleen omdat er een BBC journalist was en er een reportage van gemaakt heeft is dit wereld nieuws en gaan de geldkranen overal open.  Je hoeft je land/provincie/stad/dorp/gehucht niet uit of je kan deze toestanden ook vinden. In ons klein belgenlandje ... in ons rijke vlaanderen is er mega veel armoede... mensen die ook in mensonwaardige situaties leven. Mensen die door de mazen van ons fijn geweven sociaal net gevallen zijn. Mensen die met een paar euro per week moeten rondkomen, wonen in locaties die de naam huis/woning niet waardig zijn. Het enige verschil is dat we dit zelf niet willen zien. We zijn gevoelig voor spectaculaire beelden van het buitenland...  We sussen ons geweten met geld te geven aan wat goede doelen.   Maar de harde waarheid is dat we onze eigen arme nog niet kunnen onderhouden.

En wat met de mensen die in afrika wonen? Wel tja we hebben die beelden al zo veel keer gezien dat het bij veel mensen een gewoonwording is. Pas als er onrust in een afrikaanse regio uitbreekt dan reageren we nog soms. En het verr oosten?  De nieuwe economische tijgers ... daar mag het niet geweten van zijn... slechte PR dus geen camera's gewenst. China en de spelen? misdadig gewoon maar China is een economisch en militair sterk land dus daar zwijgen we ook maar over.

Mijn hele betoog is dat de media een macht heeft die blijkbaar geen grenzen heeft. In dit geval hebben ze hun macht positief gebruikt maar in meer dan vele gevallen is er geen media te bespeuren. Want de beelden zijn niet zo spectaculair en dus geen kijkcijfer kampioen en dus geen reportage en ook geen hulp.

 

15:19 Gepost door Kobe in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: leven |  Facebook |

17-01-08

Not an addict but give me my shot

 Het is beke een baalweek. Niets wil lukken niets werkt ... wat voor mij een pijnlijke ervaring is. Ik kan er niet tegen dat ik de dingens die ik moet kunnen niet kan verklaren en ze niet kan oplossen. De onmacht overvalt me dan. En tja ben jaren een roker geweest heb 3 stop periodes achter de rug maar vanaf eergisteren toch terug begonnen... alles werd me te veel de drang naar de nicotine werd me te groot. Alles deed pijn tot die eerst trek in 1 trek voelde ik de stress onmacht en andere rot gevoelens van mij vloeien.  Ik kan de wereld terug aan ...
Ik weet niet wat mij dope leverancier in zijn waar doet maar het geeft mij een hemels gevoel. Ik weet dat het slecht is maar tja ... Op naar de volgende stop periode maar dit zal nog niet voor de eerste maanden zijn.. eerst nog even genieten van mijn verslaving.. K's Choice heeft hier een meer dan passende tekst over ;-)

 

Hup nu even buiten gaan staan om nog een shot te krijgen.

----

I smoke a lot
I'm not talking weed or pot
I smoke the regular stuff
I smoke a lot
And if you're a smoker too
You are to know sometimes it's tough
To be in healthy company
People who always say
You smoke a lot
Imagine the amount of money you could save if you'd quit
You smoke a lot
By now you'd have a bike, aren't you concerned about the kids
Well, of course, sure I am, concerned (a bit)
But about that bike, I could get killed with it
And is that what you really want
(It's not)

So I smoke a lot
I smoke a lot
My God I smoke a lot, and I feel fine
And I feel fine
I smoke a lot

I smoke a lot
I smoke a lot
I smoke a lot
I smoke a lot
Sometimes it's great
Sometimes it's not
But I smoke a lot
I smoke a lot
I smoke a lot
I smoke a lot


By K's Choice

 

 

 

09:24 Gepost door Kobe in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: leven |  Facebook |

15-01-08

Vakantie ligt vast

Wiiiiiiiiiiiiiii
14/01/08 de vakantie voor juni ligt vast. Ik ga samen met mijn 2 vrouwen (mijne harem :-p) naar het wonder mooie Turkije, de Turkse Riviera is de eindbestemming.

Om tot deze beslissing te komen hebben wij een vrij lange lijdensweg moeten afleggen... het grootste probleem dat we dit jaar al hebben mogen overkomen. Waar gaan we op reis? Zoals elk jaar wilden we het "low budget" houden, vermits er nu nen firma wagen voor de deur staat hadden we de planning van iets te huren in frankrijk het middelandse zeegebied. Dus ikke naar het reisbureau achter de boeken, de boeken van de autovakanties europa graag... 4 dikke boeken in een mooi zakje... Thuis gekomen en het proces van eliminiatie gedaan.
Dat wil zeggen vierkante of rechthoekige zwembaden are not done (sorry maar op reis wil ik wil iets meer verbeelding dan het gemiddelde zwembad van de gemiddelde vlaamse stad) en dan tenminste iets met 1 slaapkamer en 1 woonkamer. nen shortlist van 5 plekken. Even gaan berekenen op de respectievelijke sites. Hmm zoveel en dan nog naar ginder rijden en dan nog eten hmmm als we dat samen tellen kunnen we de vlieger opstappen en naar spanje of italie ofzo vliegen... hup ikke terug naar reisbureau terug 4 boeken vliegvakanties europa. Terug hetzelfde proces terug nen shortlist terug een keuze.  Hmmm voor dien prijs kunnen we misschien ook naar Turkije.. grmbl ikke terug langs het reisbureau de boeken van Turkeij graag, deze keer maar 2 stuks. Lang zoekwerk 3 plaatsen gevonden die ons wel OKE leken en dan even op internet de ervaringen van andere gaan bekijken. Wel ons had een 9.3 op 10 en uit de 70 scores en reacties konnen we wel opmaken dat het een goede keuze zou moeten zijn.
Maar wat voor opmerkingen bepaalde mensen toch hebben... ofwel is er te veel keuze of te weinig... muziek te hard of de zacht... water te koud of te warm... maar de leukste vond ik dat bepaalde mensen het niet oke vonden dat ze uit een bekertje moeten drinken aan het zwembad.  Djeezes you are on hollllllliday dat wil zeggen relax take it easy ... zon zee zwembad een paar dikke boeken en laat den boel maar draaien...

Wat hebben we hier weer uit geleerd?
1. Dat ik een weegschaal ben die nooit een beslissing kan nemen (of toch moeite met)
2. Dat sommige mensen kunnen zagen over alles maar ook over alles
3. Dat ik tussen16-26 juni met mijn luie lichaam in de Turkse zon lig en mijne lectuur wat kan bijwerken...

09:24 Gepost door Kobe in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: leven |  Facebook |

12-01-08

Gewoon

Het nieuwe jaar is weer aangebroken en hup de oude spam komt weer de mailbox binnen gelopen ... dezelfde oude grappen de zelfde lijstjes die ik moet invullen.... deze ben ik tegengekomen niet in de mail mo online
en tja eeeh why not, hier moet ik tenminste niet toegeven dat ik u nie ken dat ik nie verliefd ben op u en dat ik nie denk aan u....
Plus ik geef hier info vrij die alleen een paar mensen in mijn direct omgeving zouden kunnen weten...en dus het anonieme zou doorbroken zijn... al geluk lezen deze mensen deze blog niet en voor jullie gelukkige die mij niet kennen geeft dit misschien beetje inzicht over who the fuck is die persoon. want geeft nu eerlijk toe we zijn allemaal nieuwsgierig

1. Wat wilde je later worden toen je nog een kindje was?
Ha dat wisselde nog wel eens? Soms wilde ik architect worden omdat ik goed met die lat dat potlood en dat papier over weg kon. Neen geen vrije hand strakke lijnen huizen tekenen enzo dat lukte me wel.... had gewoon een goed ruimtelijk inzicht zekers.
Mo den andere keer wilde ik creemglas man worden, zo iemand dien in de zomer met nen auto ijsjes ging verkopen... leek me wel iets... ... ik vraag me nog altijd af wrom dat in mij op kwam toen ik besloot om dat als job te kiezen... mo tja een rare kronkel in mijn bovenkamer zekers.. net toen ik een hapje nam van die lekkere bol chocolade ijs toen zekers

2. Wat ben je dan uiteindelijk geworden?
Ben als shiftneger begonnen zo een kleine 10 jaar geleden bij den  Bayer... de job van mijn leven (vooral de preee geloof me vrij) mo toch zo mo 2 weekends per maand vrij leek me erg... dus ben ik mo telecom engineer geworden... eerste firmawagen enzo mo tja da was het blijkbaar ook niet (hoewel t waren mega tijden) vandaag heden ten dagen vul ik mijn dagen met ICT achtige zaken... met als mooie titel "ICT Service and Project Manager" nice eeeh wel.. het is eigenlijk zo dat ze me liever niet aan al dien fancy shit laten komen en me dus op een documenten wc gezet hebben (s nie waar se mo soms voel ik me leeglopen met de nutteloze project docs), mo ik weet toch te veel om mij gewoon te laten lopen
of zouden ze dan toch steun trekken voor mij?

3. Hoe wilde je, als kind, er later uitzien?
Wat een vraag, stond er nooit bij stil... geloof me de klink van de deur heb ik in mijn jonge jaren gebruikt als kam ;-) dit volgens mijn ma toch
En tja water dat kon als kind wel pijn doen dus met een hoekje van het washandje waste ik me ... dit mor even om te bewijzen dat het mij toen echt niet kon schelen, ik wilde spelen

4. Hoe zie je er nu uit?
Wel ben al een paar keer gevraagd als buitenwipper, dit zegt meer iets over mijn grote hoor. Ben net geen 1 meter en 95 centimeter. Voor de rest gewoon... die klink hebben we veranderd door nen echte kam, met wat gel krijgen we dat elke dag redelijk goe (al zeg ik het zelf) voor de rest draag ik te veel hemdjes volgens mijn ega. mo vooral ik zie er wel altijd deftig uit. en ik sta heden elke morgen onder de douche... buiten dat ik me vies vind zonder die douche is het gewoon ook een zachte manier om wakker te worden ....  

5. Hoe zag de man van je dromen eruit?
Oooooh in mijn geval waren dat vrouwen hoor.  Elke poster dien ik van een schoon vrouwke kon vinden heeft wel aan mijne muur gehangen (vlak naast dien F16 poster en dien lamborginieposter) Claudia Schiffer was de ene die nu zo direct even door mijn hoofd schiet... Mo ge kent dat type dus wel eeh... een vrouw die ge toch nooit never nimmer zou kunnen krijgen ....

6. En wat is het uiteindelijk geworden?
Tja ik val wel op oudere vrouwen mo, ben toekomst gericht en ik heb mij der een ander iets jongere gevonden... gewoon ik kan altijd zeggen van da jong kikske is van mij... en ik het ouw pekes huis got dat wel leuk zijn eeeh.
Tis geen Claudia dus mo in mijn oogjes even schoon se en ze is van mij en dat is wat belangrijk is se ... en blijft er af of of of...
En eeeuhm over claudia zal ik nog wel is dromen se

7. Hoeveel kinderen wilde je later en op welke leeftijd?
Kinderen lol ik was/ben zelf nog een kind dus toen dacht ik daar niet over na....
Voor mij waren kinderen van die kliene lawaai makers die alle aandacht van moeders op gingen eisen terwijl ze eigenlijk aandacht aan u moeten besteden (hihi)
Toen het verstand wat begon te komen heb ik mij het volgende gesteld: Ik trouw niet en ik wil 1 kindje voor mijn 30ste, leeftijd toen dat verstand begon te komen? Wel het is nog altijd aan het binnenkomen (k ben het nog aan het downloaden op een 33k modemke om het in geek taal te zeggen) mo vanaf men 18 begon ben ik der over beginnen na te denken. Nu wrom 18 wel k weet niet.... het leven leek toen minder abstract

8. Wat is het uiteindelijk geworden, of wat zal het wellicht worden?
Het is geworden 1 mega kei lieve dochter met van die blauwe kijkers die geen 5 seconden hare mond kan dicht houden....
Gaat dat zo blijven? Yep als het aan mij ligt (en vo 50% is da ook) wel....
Ik weet het we hebben mo one shot om de opvoeding goed te krijgen mo we doen ons best om ze af te leveren zonder al te veel bugs...

9. Wat was als kind je lievelingseten en wat lustte je totaal niet?
Al wat vettig was en eigenlijk van ver op gezonde groeten leek.... dwz frietjes van de Woopy, hamburgers als we nor de vogeltjesmarkt gingen of van die lekkere smoutebollen op de foor....
Groenten waren "not done", mo k heb wel soep zonder groeten met ballekes gegeten se... en lekker dat die was...
Fruit wa s ook nog done .... toch nie vo mij

10. Lust je dat nu nog (niet) of heb je andere favorieten?
Ha ik lust ongeveer alles nu met als uitzondering spruitjes (mo wie lust da nu wel) en boontjes...voor de rest lust ik niet graag worsten mo dat heeft meer te maken met da ik ze zelf eens een dag heb moeten maken (toelichting van de redactie: heb weekendwerk bij de cornelissen gedaan)
Dus groentjes en fruit zijn zwaar gestegen in de top ... ;-) maar ik heb nooit men rug naar het vettige eten gekeerd se. frietjes/pitta/hamburgers enzo gaan er nog altijd even vlot in ... zekers in combinatie met alcohol en smokes ...
Nen andere favoriet is kofffffieeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee..... ik ben er verslaafd aan ...... en met deze onderstaande lyric wil ik dus afsluiten want dit is mijn waarheid (op vlak van koffie toch eeh)

Eén kopje koffie, één kopje koffieIk sta op, nog niet wakker
Ik wankel door het huis als 'n stakker
Maar ondanks alles haal ik m'n doel, op het gevoel
Ja, ik ben een gebruiker
Het pure spul, dus zonder de suiker
Ik giet het zwarte goud in een kop, leef weer op (één kopje koffie)
En de markt wordt stabieler
De grote winkels werken als dealer
Een argeloze Braziliaan levert het aan
Het bevat cafeïne, ik loop erop als was 't benzine
Espresso, super, beide loodvrij, dus doet U mij (één kopje koffie)

Eén kopje koffie
Over de verzuiling heen is er troost voor iedereen
In de uren van nood en ontbering, neem er nog een (kopje koffie)

Al die lui op kantoren
Je mag ze in principe niet storen
Maar als de koffiejuffrouw het wil, ligt alles stil
En de school, de fabrieken
De universiteiten, klinieken
Al die tenten drijven volop, steeds weer op
Eén kopje koffie
Sterke drank, sigaretten
We slippen langzaam dicht en vervetten
Met al die luxe gaan we kapot aan ons genot
Maar ik hou van beschaving
Ik wil een keurig nette verslaving
Na al die jaren weet ik het wel, en ik bestel
Eén kopje koffie

01:13 Gepost door Kobe in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: leven |  Facebook |

10-01-08

Natalia Meets En Vogue feat. Shaggy

Een goede 2 weken geleden mail gekregen dat er tickets waren voor Nataliain het sportpaleis.  Eigenlijk had ik niet echt veel goesting want tja het is mijn ding nu helemaal niet ... Dus ik de mail gelaten voor wat het was.  Een 2 dagen geleden "ping" mail in mijne mailbox.  Ooh de Gert wat heeft mijne drinkbroeder te vertellen, gaan we er ene pakken? hmm neen want meneer is op verlof.  Ha de vraag of ik na Natalia ga.... Ik op de relpy knop "geen kaart gevraagd had ik geweten dat gij ging dan had ik nog wel de moeite gedaan om er een te vragen"

Nog geen 5 min nadien "ping" de mailbox kijk terug nen mail van Gert hij had er 2 en ik ging dan zijne "date" zijn. Tja waarom niet eigenlijk he, concert zal wel niet veel vets zijn maar die pinten er voor bwa gezelling niet waar.
Gisteren telefoon de Gert... we gingen afspreken in dat ding waar snooker kunt spelen (voor de sportpaleis kenners de Matchroom dus) dan kunnen we samen nog eerst hapje eten en dan gaan genieten van de mooie muziek (hahaha) en Sophie ging ook mee

6:15 mooi op tijd aangekomen vallen der samen de matchroom binnen effe wachten op Sophie.  Lekker gegeten lekker gedronken en naar het concert gegaan.  We hadden redelijke plaatsen dus no prob... een 5 liekes later vallen er nog wat collega's binnen.  En wat doet een mens dan sociaal pintje drinken met de collega's.  Ik heb dus in totaal een 7 liekes gezien van den hele avond.
Wat vond ik van Natalia ... wel de sound was slecht in het sportpaleis en ze zag er nogal tja goedkoop uit vond ik .... En Vogue viel op zich nogal mee maar ook de sound in die zaal waar wij zaten was dus slecht... Shaggy.... tja laat ons daar over zwijgen want buiten een paar kreten en wat geroep door dien micro kan dien man dus niet zingen.  Ik had niets meer veracht dus ... waren gratis kaartjes dus ... was al gezellig aan den toog op het eerste verdiep dus ...

Het eerste bisnummer was afgelopen en ikke en de Gert waren weg... Sophie was toen ook al met de noorderzon verdwenen en we wilde voor de drukte buiten zijn.
Nog wat aan het lullen geweest en wat komen we op weg naar die auto's tegen? Yep da snooker geval terug... Ach ge kent da wel eeh nog ene voor de road...
We zijn daar dus binnen gedoken en ettelijke alcoholise dranken later na heel wat diepzinnige gesprekken tot het besluit gekomen dat we meer dan "gewone collega's" waren maar eigenlijk wel "vrienden". Het type vrienden dat je eigenlijk op je 1 hand kan tellen. En dat is dan wel nice eigenlijk ... wat ooit eigenlijk als 2 voze idioten aan den toog is begonnen met wat gelul over de job is nu na een 2 jaar toch uitgemond in een nieuwe echte vriendschap, een extra persoon waar ge in donkere dagen kunt op steunen, iemand die eigenlijk altijd voor u klaar staat wanneer er shit is ... en dat is iets dat van 2 kanten komt...

Wat hebben we dus geleerd:
- Natalia concertje was flauwkes (buiten dat ik dat wel een meer dan mooi kikske vind)
- Dat we een nieuwe vriendschap hebben ... 
- Dat we eigenlijk veel sjans gehad hebben dat ze nergens controle stonden te houden... Ik weet het zou normaal niet mogen maar ik had meer dan genoeg op.
- Dat om 2:15 in uw bed kruipen en om 6:30 wakker worden pijn doet op mijn bijna 30 jaar oude lichaam... dammmm ik recupereer niet meer zo super snel damm
- Dat we dus vandaag een wrak zijn... maar dat de RIO (return on investment) eigenlijk zeer positief was.

 

16:16 Gepost door Kobe in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: leven |  Facebook |

03-01-08

Solden

Klets nat word ik wakker... Hmmm was het een droom of is dit de harde realiteit...
De wekker spring aan het 7 uur nieuws .... de solden zijn begonnen is een hoofdpunt. De kwelling lijkt dan toch correct. Al het vrouwelijk wild lijkt dan los gelaten te zijn. Dat allemaal voor het koopje te doen van materiaal dat ze normaal allemaal niet nodig hebben .... Terug naar de oertijd lijkt het wel
De sukkels van mannen zitten ofwel thuis bang af te wachten om te horen of er nog geld op de rekening staat. Ofwel kunnen ze mee en lijdzaam toezien hoe de visa/bankcontact kaartjes lekker door de toestellen glijden met het bijhorende piep piep geluidje .. :-) Nadien kunnen die mannen nog mee de zakken dragen en moeten ze nog hun goedkeuring geven over het zoveelste kleedje dat vrouwlief aan het passen is...

Het is dus geen droom maar de harde realiteit wel.. visa kaartjes bankcontact kaartjes liggen veilig onder het kussen en deze verdwijnen veilig in mijn zakken en zullen de komende 4 weken daar niet meer uitkomen.
Ik heb 2 vrouwen rondlopen mijn lijdensweg moet nog komen hoor ... binnen een paar jaar behoor ik ook tot die zelfde sukkelende klasse.

Niet dat ik iets heb tegen de solden hoor .. mijn kleerkast krijgt 2 keer per jaar een vernieuwing... Yep ik ben ook ijdel hoor.
Ik wil ook proper en mooi rond lopen. En kan net zoals vele vrouwen genieten van de complimentjes die ik van tijd tot tijd toegeworpen krijg... ;-)
En mijn smaak is nogal relatief duur... Boss/Pall Mall. En dat is dan tijdens de solden periodes ten minste betaalbaar ;-)

Vele vrouwen zullen hun hebben kunnen laten gaan vandaag en komen thuis met een lichtere bankrekening maar vol genot waar wij mannen ook van kunnen genieten ;-)

20:32 Gepost door Kobe in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: solden |  Facebook |

01-01-08

OUDJAAR - NIEUWJAAR

31 december de dag der dagen van het jaar is aangebroken... Iedereen moet vanavond zich kompleet in de prak drinken, moet plezier hebben, moet .. (sommiegen hebben zelfs FIF op het programma staan)
Maar in het algemeen ge moet weggaan enzo... Natuurlijk zit ge tijdens de middag aan tafel met de collega's en dan moet iedeeen zijn verhaal doen zijn wilde plannen uit de doeken gaan doen.. De tafel rond ... iedereen doet zijn verhaal en dan komen ze bij mij... iedereen vol intresse aan het kijken, den blik van wat gaat hem zeggen wat gaat hem doen....
Ik wel ik blijf thuis met mijn vrouwvolk... en dan die blikken en de vragen ... waarom?  Wel eerst en vooral het is nen dag gelijk een ander ...  ik kan even veel plezier hebben als ik binnen 2 weken even een stapke in de wereld zet als op deze avond.  Ik ben niet iemand die zijn enige aller liefste schattigste dochter graag dump op deze avond... niet dat ze al begrijpt dat het oudjaar is en dat het nen feesdag is maar gewoon even als ik ze ergens achter laat dan zijn zowizo de keuzes beperk.
Mijn zussen wel de 1 heeft haar kids bij de ouders van mijn schoonbroer gedumpt en was gaan feesten de andere had the kid meegenomen naar de feestplek.
Mijn ma wel die heeft er geen plek voor ... schoonzusje was zelf gaan feesten vader en schoonvaders? over my dead body ...
De vast oppas.... wel volgens mij hing onze 19 jarige juf ergens in een of andere dansding en was ze lekker aan het feesten.....
En wij wel wij zijn gezellig thuis gebleven ;-) Flesje opengetrokken voorgerechtje hoofdgerecht en een ijsje om de kleine gaatjes te vullen..
En tja om 2 uur was het licht al uit ...... want tja dien bio wekker ging op 1 jan toch weer af.

Ben ik nu saai? dunno ik was al frisjes in de wind toen ik thuis kwam van de job, yep tussen 3 en 5 hadden we al in de flessen drank gehangen... maar ik was al wel van 7 uur op om te gaan werken....
Misschien begin ik gewoon oud te worden ... misschien hoeft deze opgeklopte sfeer niet waarbij iedereen zat is....

Mo voor iedereen een prettig 2008 gewenst ... mag dit jaar alles brengen wat jullie wensen dromen en hopen...

15:08 Gepost door Kobe in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: feest |  Facebook |