08-07-08

Turkije

Een paar dagen terug van Side Turkije. 

Voor ons was dit een redelijk goede vakantie. Redelijk goed? Yep nothing is perfect. Het begon eigenlijk slecht vermits we 3 dagen voor vertrek te horen kregen dat het hotel van onze keuze vol zat. Wel raar want we hadden de reis al begin dit jaar vast gegelegd. Maar tja het is wat het is dus wij naar het alternatief dat ze ons aanboden. En ik moet zeggen ik heb er geen spijt van hoor. Hotel was bijna tip top in orde. De stenen rond het zwembad waren gevaarlijk glad de airco werd centraal geregeld. Maar tja het is vakantie dus who cares. Ik ben niet iemand die over alles gaat zagen want dan kon ik net zo goed thuis blijven.
Temperatuur in Side? bwa zo rond 11 uur was het al rond de 40 graden in de schaduw. En dat was net te veel van het goede. Het was sleep sleep naar het zwembad sleep sleep naar de kamer. Maar ook dat tja who cares you are on holliday. Dochter lief had er meer last van dan ons en dat was spijtig. Ze had ook heimwee. Naar wat? tja school haar eigen bedje de poes al de dingens van thuis dus. Wat ons tot de conclusie brengt dat ze een huismusje is ;-) Ze vond het wel leuk hoor maar toch ... en ik begrijp dat wel hoor ... Het is een les voor de volgende vakantie dat we wat meer moeten voorbereiden met haar ... misschien is het ook maar een fase we zullen wel zien.
Zijn we iets gaan bezichtigen? Wel tja 2 keer hebben we een taxi genomen naar de stadjes in de buurt. 1 keer voor een markt en de stad zelf de tweede keer wilde we gewoon marktje doen maar toch zijn we nog in Side zelf terecht gekomen. Side is een mooie stad maar commercie ten top.

De turken zelf? In het algemeen vriendelijke mensen. Maar tja je bent geld voor hun en dat merk je wel. Ik verschoot wel dat naar mijn inzien die mensen in vele vlakken moderner zijn dan de turkse bevolking hier. Het is misschien dat de natuurlijke evolutie die een maatschappij ondergaat daar gewoon sneller gaat. Hier worden deze mensen veel in een hoekje gezet en tja dan is het beke normaal dat je terug gaat vallen op iets dat je kent. Wat op zich zeer spijtig is maar tja dat is onze eigen domme dikke fout.

De russen? Daar hadden we schrik voor. Al veel verhalen gelezen en ze waren niet positief te noemen. Ook hier geen problemen mee gehad. Er waren heel veel russen maar het waren gewoon gezinnen zoals iedereen. Zelfs tijdens EK 2008 dat daar natuurlijk op groot scherm werd uitgezonden niets van gemerkt. Wat mij tot het besluit brengt dat mijn toeristen hate list de volgende ranking heeft.

1. Toeristen England
2. Toeristen uit Nederland
3. Toeringen uit Duitsland
4. Touristen uit Rusland

De engelsen staan  gewoon aan de leiding. De rest valt eigenlijk mee zolang ze niet te met te veel zijn (vooral nederlanders) en in familieverband.

Ach tja mijn score van de reis is een 7.5/10 en ik zou Turkije aan iedereen aanraden.
Volgend jaar? Weet eigenlijk niet. Vermits we zwaar gaan verbouwen is de kans dat er een dure reis in zit zeer beperkt (of ik moet de lotto winnen). Maar we denken aan iets te huren in het zuiden van Frankrijk. Tips zijn altijd welkom ;-)

  

11:46 Gepost door Kobe in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: reis |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.